Kosovon poliisi järjesti islamistien vastaisen suuroperaation – 40 epäiltyä jihadistia pidätettiin

Kosovolaisten turvallisuuslähteiden mukaan 100–200 maan kansalaista on lähtenyt sotimaan Syyriaan ja Irakiin.

Ulkomaat
Baki Kelani.
Kosovon poliisin tiedottaja Baki Kelani.Reuters

Kosovon poliisi kertoo pidättäneensä ainakin 40 miestä radikalisoituneiden islamistien vastaisessa operaatiossa. Pidätettyjen epäillään osallistuneen jihadistijärjestöjen toimintaan Irakissa ja Syyriassa.

Poliisin erikoisjoukot ratsasivat maanantaiaamuna 60 kohdetta eri puolilla Kosovoa. Kohteiden joukossa oli muun muassa tilapäismoskeijoita, joita poliisi epäilee taistelijoiden rekrytointikeskuksiksi.

Tiedottaja Baki Kelanin mukaan poliisi takavarikoi ratsioissa aseita, ammuksia ja räjähteitä. Operaatiossa oli mukana yhteensä satoja poliiseja. Kyseessä oli Kosovon poliisin kaikkien aikojen suurin islamisteihin kohdistunut operaatio.

Poliisin mukaan ainakin 16 kosovolaista on kuollut Syyriassa ja Irakissa. Kosovolaisten turvallisuuslähteiden mukaan 100–200 maan kansalaista on lähtenyt sotimaan Syyriaan ja Irakiin.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Kosovon parlamentin odotetaan pian hyväksyvän lain, joka kieltää kansalaisia osallistumista ulkomaisiin konflikteihin jopa 15 vuoden vankeusrangaistuksen uhalla.

Kosovo on muslimienemmistöinen maa, mutta uskonnolla on vain pieni ja maltillinen rooli maan julkisessa elämässä.

Lähteet: AFP, AP, Reuters