Yleisurheilun EM-kisat alkoivat – seuraa näitä lajeja

Yleisurheilun Euroopan-mestaruuskisat alkoivat Zürichissa tiistaina. Yle Urheilun tuottaja Sammy Väisänen arvioi, että Suomella on mahdollisuus mitaleihin erityisesti keihäänheitossa.

Kotimaa
Sandra Eriksson
Tomi Hänninen

Yleisurheilukausi huipentuu tiistaina Sveitsin Zürichissa alkaneisiin Euroopan-mestaruuskilpailuihin. Yleisurheilun EM-kisoissa Yle Urheilun sisältötuottajana työskentelevä Sammy Väisänen arvioi Zürichista, että Suomella on mahdollisuus mitaleihin erityisesti keihäänheitössa. Väisäsen mukaan miesten keihäässä voi tulla kaksikin mitalia.

– Kyllä Tero Pitkämäki on suomalaisten ykköstoivo. Hänellä on ollut hyvä ja tasainen kausi. Hyvän ja huonon päivän ero on todella pieni. Antti Ruuskanen voisi olla toinen mahdollinen mitalisti, hän on kokenut arvokisakävijä, sanoo Väisänen.

Suomalaisen penkkiurheilijan kannattaakin Väisäsen mukaan olla silmä kovana viimeistään sunnuntaina, jolloin kisaohjelmassa on miesten keihäänheiton finaali ja naisten 3 000 metrin estejuoksun finaali.

Naisten estejuoksussa kannattaa seurata erityisesti Sandra Erikssonia, sillä Eriksson on Euroopan tilaston toisella sijalla. Myös kestävyysjuoksun lajipäällikkö Tommy Ekblom arvioi heinäkuussa, että EM-mitali on Erikssonille realistinen tavoite.

Neziri tulessa jo tiistaina

Suomalaisnäkökulmasta kiinnostava seurattava on myös Nooralotta Neziri, jolle Väisänen povaa hyvää pistesijoitusta.

– Naisten sadan metrin aidoissa on Nooralotta Neziri heti tiistaina tulessa. Sitä jännätään.

Yleisurheilun EM-kisat televisioi Yle TV2. Kisoja voi myös seurata radion puolelta Yle Puheesta suorana. Kaikki lähetykset ovat nähtävissä suorina sekä jälkilähetyksinä Suomen alueella Yle Areenassa osoitteessa yle.fi/areena. Tarkemmat kisatiedot löytyvät Yle Urheilun verkkosivuilta.