Inarilaiselle Corolla-kauppiaalle satelee treffipyyntöjä – "Alle 75 mielellään"

Inarilaisen miehen autonmyynti-ilmoituksesta tuli nettihitti. Ilmoituksella on jo yli 13000 suositusta ja jo lähes 300000 sivulatausta. Myyntipuheessa vuoden 1988 Toyota Corollaa kuvaillaan harvinaisen sujuvilla sanankäänteillä. Ilmoituksen lauantaina julkaissut nuorimies joutui jopa sulkemaan puhelimensa treffipyyntöjen vuoksi. Pari työtarjoustakin on tullut.

ilmiöt
Inarilaisesta Corollasta tuli nettihitti
Inarilaisesta Corollasta tuli nettihittiJoni Maununen

Muutoin tavallisessa myynti-ilmoituksessa riemastuttaa lisätietoja-kohtaan kirjoitettu, novellin mittainen kuvaus autosta. Auton kauppaaja kuvaa ajopeliään muun muassa näin:

"Ei ole mittää vikkaa, muuta ku että päältäpäin on jo vähän aika patinoinu tätä mutkasten teitten väsymätöntä kiertäjää. Julkisivun puoli kuitenki rohki siisti... On ni hiljanen ja siisti käynnilleen että pittää välillä kielellä kokkeilla pakosarjasta että onko se etes käynissä."

Humalaiset naiset ovat aika päällekäyviä.

Ja auton väritystä:

"Erikoinen Jubilee-mallin kaksoisväritys joka herättää kunnioitusta ja tarvittaessa pelkoa kanssa-autoilijoissa. Konepelti ja perälunkka kirkkaamman sinisen sävyä että löytää helpommin autolle takasin marjareissulla, konttiin muljahtaa komiasti neljä vatia puolukkaa ja poimuri."

Ja onko oikeasti kyseessä auton myyminen vai treffi-ilmoitus? Myyntipuhe nimittäin päättyy seuraaviin sanoihin:

" Auto tällä hetkellä varattu, minä en."

– Sitä en tiedä oliko se ihan kannattava veto, ilmoituksen tehnyt inarilainen Joni Maununen nauraa.

Maununen kertoo, että puheluita on tullut aamuyötä myöten melkein haitaksi asti.

– On ollut kyllä meleko mielenkiintosta. Ei niissä ole oikein järjen häivää ollut. Piti laittaa puhelin äänettömälle, että sai nukuttua. Humalaiset naiset ovat aika päällekäyviä.

Auto jää samalle kylälle

Auto ei ole vielä päässyt uudelle omistajalleen, mutta se on varattu, kuten ilmoituksessa (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan.

– Joku tarjosi jo tonninkin, mutta lupasin jo aiemmin myydä alkuperäisellä hinnalla. Sammaan kyllään tämä jää.

Työtarjouksiakin Maununen on saanut sähköpostiinsa.

– Myyntiedustajaksi tuli pari työtarjousta.

Vielä inarilainen ei ole ehdotuksiin suostunut. Mahdollisen treffikumppanin ominaisuuksia nuorimies ei sen kummemmin lähde listaamaan.

– Sehän riippuu ihan kaikesta. Alle seitenvitosia mielellään, Maununen täräyttää.