1. yle.fi
  2. Uutiset

SSAB:n toimitusjohtaja: "Toivottavasti terästuotanto jatkuu Raahessa vielä 50 vuotta"

Ruotsalaisen teräsjätin SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist vakuuttui näkemästään ensimmäisellä vierailullaan Raahen terästehtaalle. Lindqvistin mukaan Rautaruukin kanssa hiljattain fuusioitunut SSAB ei aio sulkea yhtään kokonaista yksikköä.

talous
SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist.
Kati Teirikko / Yle

SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist tutustui tiistaina ensimmäistä kertaa Raahen terästehtaaseen ja sen työntekijöihin. Toimitusjohtajan viesti oli sama kuin monta kertaa aiemminkin: kaksi yhtiötä yhdessä pärjää paremmin kuin kaksi yhtiötä erikseen.

– Mitään erityistä viestiä minulla ei nyt työntekijöille ole. Tutustuin työntekijöihin ja meillä oli hyvä mahdollisuus keskustella asioista, Lindqvist kertoo.

Toimitusjohtaja oli vakuuttunut näkemästään tehdaskiertueella.

– Raahessa on tehty terästä viisikymmentä vuotta ja toivon, että teräksen tekeminen jatkuu vielä seuraavat viisikymmentä vuotta.

SSAB aikoo fuusion myötä vähentää väkeään Suomessa ja Ruotsissa noin 900 työntekijän verran kolmen vuoden aikana. Vielä ei toimitusjohtajan mukana ole selvää, miten vähentäminen tapahtuu.

– Olemme juuri viimeistelleet kaupan. Toki väkeä vähennetään, mutta näin on menetelty aina terästeollisuudessa. Selkeä viestini on, että emme kuitenkaan aio sulkea yhtään kokonaista yksikköä.

Lue seuraavaksi