Lappeenrantaan perusteilla yksityinen musiikkikoulu

Tmi Musiikkikoulu Sirpa Kainulainen haluaisi aloittaa taiteen perusopetuksen harmonikan soitossa. Soitto-oppilaita musiikkipedagogilla on jo tiedossa, joten jossakin muodossa koulu alkaa.

musiikkioppilaitokset

Lappeenrantaan on tulossa yksityinen, mahdollisesti taiteen perusopetusta antava musiikkikoulu. Musiikkipedagogi Sirpa Kainulainen haluaa aloittaa aluksi harmonikan soiton opetuksen, joka etenee musiikkiopistojen opetussuunnitelman mukaisesti. Oppilaita yksityiseen kouluun otetaan ilman pääsykokeita.

Koulun aloittaminen taiteen perusopetuslaitoksena on kiinni vielä Lappeenrannan kulttuurilautakunnasta, jolle esitetään keskiviikkoillan kokouksessa opetussuunnitelman hyväksymistä ja opetuksen hankintapäätöstä.

Kaupunki ei avusta rahallisesti musiikkikoulua, joka päättää itse opetusmaksuistaan. Taiteen perusopetuksella on sen antajalle rahallista merkitystä, sillä status vapauttaa arvonlisäverosta.

Lukukausimaksujen suuruudesta Sirpa Kainulainen ei vielä halua kertoa.

Omaa instrumenttia pitäisi saada opettaa  

Harmonikkakoulun toiminta alkaa joka tapauksessa, kertoo Sirpa Kainulainen. Hänellä on kolmentoista vuoden kokemus pääaineensa harmonikan soiton opettajana.

Hän on opettanut Joensuun konservatoriossa ja Keski-Karjalan musiikkiopistossa. Perhesyyt toivat Kainulaisen vuosi sitten Etelä-Karjalaan, jossa Imatran ja Lappeenrannan musiikkiopistot työllistävät häntä varhaismusiikkilasvattajana eli muskarien vetäjänä.

Halu oman soittimen opetukseen on kuitenkin kova ja oppilaita jo tiedossa lähemmäs parikymmentä. Myös ryhmätunnit ovat alkamassa.

Aluksi olisi tarkoitus antaa peruskurssitason opetusta, joihin kuuluvia tasosuorituksia oppilas voi tehdä yhteistyössä musiikkiopiston kanssa. Jos koulusta tulee perusopetuslaitos, sen on raportoitava toiminnastaan joka vuosi kaupungille.