1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Avustuskopteri putosi Irakissa, liikaa pelastettavia kyydissä

Avustuskopteri oli poimimassa ihmisiä, jotka ovat paenneet jihadistien kylvämää verilöylyä Pohjois-Irakin vuorille.

Ulkomaat

Irakin valtiollisen television mukaan pohjoisessa on pudonnut avustushelikopteri. Kopteri oli pelastamassa Sinjarin alueen asukkaita, jotka ovat paenneet jihadisteja vuoristoon.

Ainakin helikopterin kuljettaja on kuollut, kertovat armeijalähteet. Helikopteri oli ylikuormitettu, kun se otti kyytiin pelastettavia. Loukkaantunesiin lukeutuu Irakin kansanedustaja, joka oli tuonut jesidi-vähemmistön hätää julkisuuteen, sekä sanomalehti The New York Timesin toimittaja. Jälkimmäisen vammat eivät olleet hengenvaarallisia, sanomalehti kertoo.

Irakin armeijan tiedottaja Qassim al-Moussawi kertoo, että onnettomuushelikopteri oli venäläisvalmisteinen. Se putosi heti nousussa yrittäessään paluumatkaa Sinjarin vuorella.

Kyseessä oli irakilainen avustuskopteri. Myös muun muassa Yhdysvallat ja Britannia ovat tehneet avustuslentoja lievittääkseen jesidien hätää, pudottaen vuorille ruokaa ja vettä.

Isis-järjestön islamistitaistelijat ovat vainonneet Pohjois-Irakin uskonnollisia yhteisöjä, ja heidän kerrotaan surmanneen alueella satoja jesidi-vähemmistöön kuuluvia joukkohautoihin.

Jihadistit ovat uhanneet tappaa kaikki, jotka eivät käänny islamiin. Kymmenettuhannet ovat paenneet kodeistaan vuorille vailla ruokaa ja vettä.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi