Robin Williamsin kuolema varmistui itsemurhaksi

Poliisi vahvisti tiistai-iltana Suomen aikaa, että näyttelijä oli hakeutunut masennuksensa vuoksi hoitoon ennen kuolemaansa.

Ulkomaat
Robin Williamsin muistoa kunnioittaen.
Michael Nelson / EPA

Näyttelijä Robin Williamsin kuolinsyyksi on vahvistettu hapenpuute. Kuolema oli itsemurha, totesi poliisi tiistai-iltana Suomen aikaa todistusaineistoon viitaten.

Viranomaiset eivät kommentoineet, oliko Williams jättänyt viestiä ennen henkensä riistämistä. Näyttelijä oli hiljattain hakeutunut masennuksensa vuoksi hoitoon, poliisi vahvisti. Williams on puhunut vuosien varrella avoimesti päihdeongelmistaan.

Arvostettu ja palkittu yhdysvaltalaisnäyttelijä Robin Williams kuoli maanantaina kotonaan Pohjois-Kaliforniassa 63-vuotiaana. Williamsin henkilökohtainen avustaja löysi hänet hengettömänä makuuhuoneesta. Williamsin vaimo oli viimeksi tavannut hänet elossa sunnuntai-iltana. Aamun valjettua vaimo oli lähtenyt kotoa olettaen, että Williams nukkui yhä erillisessä huoneessa.

Ihailijat ja ystävät ovat jättäneet näyttelijän kodin edustalle kukkia, kynttilöitä ja muistokirjoituksia. Hänellä on myös kunnianosoituksena tähti Hollywoodissa maineikkaalla Walk of Fame -kävelykadulla, minne fanit ovat niin ikään tuoneet osanoton osoituksiaan.

Robin Williamsia pidetään yhtenä aikansa lahjakkaimmista ja rakastetuimmista koomikoista.

Lähteet: AP, AFP, Reuters