Hollywood-näyttelijä Lauren Bacall on kuollut

Lauren Bacall tunnettiin karheasta äänestään. Hän esiintyi uransa aikana kymmenissä elokuvissa ja Broadway-musikaaleissa.

kulttuuri
Lauren Bacall
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

Elokuva- ja teatterinäyttelijä Lauren Bacall on kuollut 89-vuotiaana, Bogartin perikunta kertoi tiistaina. Bacall menehtyi sairauskohtaukseen.

Lauren Bacall tunnettiin karheasta äänestään. Hän esiintyi muun muassa useissa Humphrey Bogartin elokuvissa. Lisäksi hän työskenteli Broadway-musikaaleissa. Hän näytteli uransa aikana yli 30 elokuvassa.

Hän sai urallaan kaksi Golden Globe -palkintoa. Vuonna 1997 hän sai Oscar-ehdokkuuden roolistaan elokuvassa Tilaa rakkaudelle (The Mirror Has Two Faces).

Bacall syntyi New Yorkissa vuonna 1924. Hänen oikea nimensä oli Betty Joan Perske. Kun hänen vanhempansa erosivat, hän otti käyttöönsä muunnoksen äitinsä sukunimestä Bacal.

Bacall meni naimisiin näyttelijä Humphrey Bogartin kanssa vuonna 1945. Hän jäi leskeksi vuonna 1957, jolloin Bogart kuoli. Pariskunnalla oli kaksi lasta.

Bogartin kuoleman jälkeen Bacall seurusteli Frank Sinatran kanssa. Myöhemmin hän meni naimisiin näyttelijä Jason Robardsin kanssa. Pariskunta sai Sam-pojan, josta tuli myös näyttelijä. Liitto päättyi kuitenkin eroon.

Bacall oli Israelin entisen presidentin Shimon Peresin serkku.

Lähteet: AFP, AP, Reuters