Suomalainen Kamux laajentaa toimintaansa Ruotsin vaihtoautomarkkinoilla

Hämeenlinnalainen autokauppa Kamux laajentaa toimintaansa voimakkaasti sekä Suomessa että Ruotsissa. Molempiin maihin on avattu tänä vuonna useita uusia liikkeitä ja lisää on luvassa, sanoo Kamuxin toimitusjohtaja Juha Kalliokoski.

talous
Juha Kalliokoski
Timo Leponiemi / Yle

Tänä vuonna yritys arvioi liikevaihtonsa ylittävän 200 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna oli noin 150 miljoonaa euroa. Kauppalehden mukaan Kamux on liikevaihdoltaan Kanta-Hämeen viiden suurimman yrityksen joukossa.

Kamux on perustanut tänä vuonna niin Ruotsiin kuin Suomeenkin kolme uutta liikettä ja lisää aiotaan vielä perustaa. Parhaillaan Kamux hakee toimitiloja Herttoniemiestä ja Espoosta, sanoo Kamuxin toimitusjohtaja Juha Kalliokoski.

– Molempiin maihin avaamme lisää liikkeitä. Suomeen ainakin kaksi ja Ruotsiin ainakin yksi. Prosentuaalisesti kasvun painopiste siirtyy voimakkaammin tietysti nyt Ruotsiin.

Kalliokosken mukaan Ruotsi poikkeaa Suomen vahtoautomarkkinoista siten, että Ruotsissa 70 prosenttia käytetyn auton kaupasta käyvät kuluttajat keskenään nettiportaalien kautta. Merkkiautoliikkeet myyvät uusia ja vähänkäytettyjä autoja eikä varsinaisia vaihtoautoliikkeitä tai -ketjuja ole.

– Siellä meidän on hyvä ottaa oma siivumme tästä markkinasta. Olemme myöskin silmäilleet Saksan markkinoita. Saksassa markkinat ovat tiukat ja kovat, mutta uskon että voimme sielläkin pärjätä omalla toimintatavallamme.

Kamux työllistää Suomessa 110 vakituista ja 80 määräaikaista työntekijää. Ruotsissa yrityksellä on viitisentoista työntekijää.