1. yle.fi
  2. Uutiset

Kurikan ja Jalasjärven liitoksessa vielä soviteltavaa

Kurikan ja Jalasjärven kuntaliitoksessa on vielä edessä paljon sovittavaa ja neuvoteltavaa. Tätä varten kunnat ovat perustamassa yhdistymishallitusta. Tämä muodostuu molempien kuntien nykyisistä hallituksista.

Kotimaan uutiset
Jalasjärven kunnanjohtaja Juha Luukko puhuu valtuuston kokouksessa 29.4.2014.
Mirva Korpela / Yle

Kurikalla ja Jalasjärvellä on vielä paljon sovittavaa ja neuvoteltavaa ennen lopullista yhdistymistä. Tätä varten kunnat ovat perustamassa yhdistymishallitusta. Yhdistymissopimuksen mukaan tämä päätöselin muodostetaan molempien kuntien nykyisistä hallituksista.

Yhdistymishallitus huolehtii jo sovittujen asioiden käytännön toteutuksesta ja neuvottelee vielä sopimattomista asioista, kuten kansalaisopisto- ja musiikkiopistotoiminnan järjestämisestä. Yhdistymishallitus varautuu myös koulujen lukuvuoteen 2015-2016.

Yhdistymishallituksen puheenjohtajaksi on määrä valita Kurikan nykyisen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Mäki ja varapuheenjohtajaksi Jalasjärven hallituksen puheenjohtaja Jaakko Ventelä.

Yhdistymishallituksen ohella molemmissa kunnissa toimivat omat hallitukset vuoden 2015 loppuun saakka. Uuden Kurikan valtuusto valitsee yhdistymisvuoden 2016 alussa uuden kaupunginhallituksen, joka toimii seuraaviin kunnallisvaaleihin saakka.

Uuden Kurikan ensimmäisenä valtuustona vaaleihin saakka toimii Jalasjärven ja Kurikan nykyisistä valtuutetuista koostuva valtuusto, johon kuuluu 78 valtuutettua.

Suomessa on vireillä kuntalain muutos, jonka mukaan kuntavaalit järjestettäisiin jatkossa keväällä syksyn sijaan. Jos laki tulee voimaan, seuraavat kunnallisvaalit järjestetään lokakuun 2016 sijaan vasta huhtikuussa 2017.

Lue seuraavaksi