1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Noita pysäytti ajan – lapset etsivät kellon numeroita Porissa

Noitien epäsuosioon joutunut Nytenenä suivaantui kohtelustaan niin, että päätti pysäyttää ajan koko maailmankaikkeudessa. Porissa loitsun vaikutuksista on jo saatu esimakua. Lasten odotetaankin nyt rientävän kaupunkilaisten apuun taistossa taikaa vastaan.

kulttuuri
kelloja seinällä
Rami Koivula / Yle

Porissa majapaikkaansa pitävä Noita Nytenenä kuvitteli saavansa tänä vuonna kunnian johtaa koko maailmankaikkeuden noitien toimikuntaa. Omahyväinen noita onnistui kuitenkin hermostuttamaan toimikunnan jäsenet ja saikin ylennyksen sijaan potkut koko porukasta.

Tästä Nytenenä otti nokkiinsa niin voimakkaasti, että päätti pysäyttää ajan kulun, kertoo noidan tuttavapiiriin kuuluva Erja Lehtonen.

Nytenenä vie lapset avaruuteen

Lehtosen mukaan Nytenenä kävi varastamassa maailmankaikkeuden kellon numerot. Paikoilleen jäi vain numero 12, johon aikaan kello pysähtyi.

– Kello on nyt täällä Noita Nytenenän taikatalossa aina 12 ja hiljalleen tämän taian vaikutus siirtyy muuallekin. Nyt tarvitsemme lasten apua tilanteen pelastamiseksi. Lasten pitäisi lähteä haastavalle reissulle avaruuteen ja palauttaa numerot aikakammiossa sijaitsevaan kelloon, Lehtonen kertoo.

Suuren suosion saanut Noita Nytenenän talo aukeaa yleisölle Porissa jälleen tänään. Nytenenä on seikkaillut kaupungissa yleensä noin kuukauden kerrallaan. Tällä kertaa lapset pääsevät tapaamaan noidan seikkaillessaan matkalla avaruuteen.

Lue seuraavaksi