Valio haastoi venäläiskirjailijan oikeuteen

Valion tuotenimen käytöstä on käynnissä verkkotunnuskiista Moskovan alueen välimiesoikeudessa. Valion mukaan tapaus on Venäjällä tyypillinen.

talous

Venäläisen Ria Novosti (siirryt toiseen palveluun)n mukaan Valio on haastanut venäläiskirjailijan oikeuteen yhtiön tuotenimen käytöstä kirjailijan verkkotunnuksessa.

Valion itämarkkinoista vastaava johtaja Mika Koskinen kertoo, että venäläismedian tiedot pitävät paikkansa. Koskisen mukaan tapaus on tavallinen Venäjällä.

– Jos joku käyttää laittomasti toisen domainia niin ainoa kunniallinen tapa saada se takaisin on oikeuden kautta, Koskinen sanoo.

Koskisen mukaan jotkut yritykset käyttävät sellaista tapaa, että ostavat käyttäjätunnuksen pois. Valio yhtiönä päätyi hoitamaan asian oikeusteitse.

– Ihan samalla tavalla kuin jos joku ryöstää meiltä autotallista auton niin me lähdetään hakemaan sitä oikeuden kautta takaisin. Ei oikein ole muuta vaihtoehtoa, arvioi Koskinen.

Ria Novosti kertoi keskiviikkona, että yhtiö vaatii Moskovan alueen välimiesoikeutta kieltämään tunnuksen valio.ru-käytön ja on jättänyt lisäksi 100 000 ruplan korvausvaatimuksen.

Valiolla on käytössään verkkotunnus valiorussia.ru venäläisiä asiakkaitaan varten.

Moskovan alueen välimiesoikeus kielsi keskiviikkona Valion anomuksen mukaisesti kaikki valio.ru -verkkotunnusta koskevat rekisteröintitoimet. Alustava kuuleminen asiassa on syyskuun 8. päivänä.

Asiasta on Venäjällä kirjoittanut myös sanomalehti Izvestija (siirryt toiseen palveluun).