Lauritsalan koulun koulubussiralli alkoi

Lauritsalan koululaisia kyyditetään päivittäin Armilan U-koululle väistötiloihin. Tällä viikolla alkaneessa opetusjaksossa bussivuoroja on peräti 54.

tekninen työ
Armilan U-koulu
YLE

Lauritsalan koulun koulubussikuljetukset alkoivat keskiviikkona. Yläkoululaisia kuljetetaan päivittäin Armilan U-kouluun kotitalouden ja teknisen työn tunneille. Yläkoululaisia kuljetetaan kolme ryhmää kerrallaan neljästi päivässä.

Bussiaikataulujen suunnittelu on ollut koulun rehtorin Jukka Mielikäisen mukaan suuri työ, joka täytyy tehdä jokaiseen opetusjaksoon uudestaan. Rehtorin mukaan ratkaisu on kuitenkin edullisempi kuin väliaikaiset parakit.

Koulu käyttää kuljetuksiin yhtä bussia kokoaikaisesti ja toista bussia osa-aikaisesti. Tällä viikolla alkaneessa opetusjaksossa vuoroja on peräti 54.

Myös väistötiloissa todettu sisäilmaongelma – koulu seuraa tilannetta

Armilan U-talossa väistötiloina toimii kolme luokkaa. Oppilaan näkökulmasta tunteja on Armilassa opetusjaksosta riippuen kahdesta kuuteen viikossa.

Lauritsalan koulun alakoulu on saanut purkutuomion sisäilmaongelmien vuoksi. Myös väistötiloina toimivassa Armilan U-koulussa on todettu sisäilmanogelma.

Lauritsalan koulun rehtorin mukaan tiloihin on tehty sisäilman laatua parantavia korjauksia. Terveystarkastaja on tehnyt myös käyttöönottokatselmuksen, jonka mukaan tilaa voi käyttää väliaikaisena väistötilana. Rehtori Jukka Mielikäisen mukaan tilannetta kuitenkin seurataan koko ajan.

Alakoulun teknisen työn ryhmät opiskelevat Muukonniemen koulun uudisrakennuksen teknisen työn luokassa ja Kanavansuun koulun teknisen työn luokassa. Yksi ryhmä kulkee Armilaan.

Yläkoululaisten ja alakoululaisten opetus järjestetään muilta osin Hallituskatu 22:n kiinteistössä.