1. yle.fi
  2. Uutiset

Teräsyhtiö SSAB pumppaa tehoja suomalaistehtailtaan

Metalli- ja teräsyhtiö SSAB:n johto on tutustunut ostamaansa Hämeenlinnan tehtaaseen keskiviikkona.Yhtiön johto vakuuttaa, että kun työt tehdään tehokkaasti jatkossakin, töitä riittää. SSAB:n toimitusjohtaja oli myös vaikuttunut näkemästään Hämeenlinnassa.

talous
SSAB HÄmeenlinnan tehdas
Uusi omistaja SSAB on tyytyävinen Hämeenlinnan tehtaan toimintaan, laatuu ja siisteyteen. SSAB:n mediakuva 13.8.2014

Ruotsalainen SSAB osti alkuvuodesta Rautaruukin toiminnot ja kauppa vahvistui muutama viikko sitten. Ruukin 900 työntekijän Hämeenlinnan tehdas vaihtaa pian nimensä SSAB:ksi. Yhtiön toimitusjohtaja Martin Lindqvist sanoo olevansa tyytyväinen ja vaikuttunut Hämeenlinnassa näkemästään.

– Hämeenlinnan tehtaalla tulee olemaan oleellinen osa uudessa yhtiössä. Olen vaikuttunut Hämeenlinnan tehtaan tuotteista, tuotannosta ja tekemisestä, joten tehtaalla on tärkeä rooli yhtiölle, lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä . Keskustelut henkilöstön kanssa tulevaisuudesta ovat olleet hyviä.

Lindqvist korostaa, että globaalisti suomalainen Rautaruukki ja ruotsalainen SSAB ovat olleet pieniä toimijoita. Yhdistämällä osaamisensa ne voivat kuitenkin selvitä erinomaisesti valitsemillaan markkinasegmenteillä.

Lyhyellä tähtäyksellä tuotanto ja työt jatkuvat SSAB:n Hämeenlinnan tehtaalla ennallaan. Uusi yritysjohto vakuuttaa työntekijöilleen, että kun uusia tuotteita tehdään tehokkaasti työtä riittää tekijöille.

On hyvä pitää mielessä, että se joka parhaiten tekee työnsä ja jossa on paras tehokkuus, siellä varmaan on parhaat oltavat joka tapauksessa.

Olavi Huhtala, SSAB:n Europe -liiketoiminta-alueen johtaja

Yhtiöiden tehokkuus puntariin

Teräsyhtiön yritysjohto alkaa lähiviikkoina laskea, arvioida ja vertailla suomalaisten ja ruotsalaisten tehtaidensa tehokkuutta ja tuottavuutta. SSAB:n Europe -liiketoiminta-alueen johtaja Olavi Huhtalan mukaan tähän asti tehtaat ovat olleet kilpailijoita ja vasta nyt on päästy avaamaan numeroita.

- Nyt pääsemme oikeasti vertailemaan tuottavuuksia ja tuotantokustannuksia ja yleisemmin mitä tuotteita missäkin tehdään. On hyvä pitää mielessä, että se joka parhaiten tekee työnsä ja jossa on paras tehokkuus, siellä varmaan on parhaat oltavat joka tapauksessa.

Euroopassa talous ja etenkin rakennustoiminta ovat olleet seitsemisen vuotta hyytävän hiljaisia ja kasvu monin paikoin miinusmerkkistä. Suurta kasvua ei lähitulevaisuudessakin ole tiedossa - mutta juuri kehnompaakaan ei voi taloudessa juuri odottaa, pohditaan SSAB:n yritysjohdossa.

Hämeenlinnan lisäksi toimitusjohtaja Martin Lindqvist on vieraillut tällä viikolla Raahen tehtaalla. Pohdittavaa yhtiössä onkin kaiken aikaa - mm. Ukrainan tehdas on suljettu levottomuuksien takia pari viikkoa sitten. Pitemmällä tähtäyksellä SSAB odottaa kuitenkin tuotteittensa menekkiin Venäjälläkin.

Lue seuraavaksi