Vasemmistoliiton Martti Korhonen ei asetu enää ehdolle eduskuntavaaleissa

Vasemmistoliiton oululainen kansanedustaja aikoo jättää eduskunnan ensi keväänä 24 vuoden jälkeen. Politiikassa Korhonen on kokenut kaiken.

politiikka
Martti Korhonen mopoauton ratissa
Yle

Oululainen Martti Korhonen jättää eduskunnan keväällä 2015. Korhonen ilmoitti torstaina tukiryhmälleen pitämässä kokouksessa, ettei asetu ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Korhonen ei listaa yhtä syytä kansaedustajauran päättymiseen.

- Kansanedustajana Arkadianmäellä tulee ensi keväänä täyteen 24 vuotta. Kun laskee mukaan muun työelämän, tulee täyteen 45 vuotta työuraa. Se on paljon, Korhonen laskeskelee.

Päätös jäädä pois eduskuntavaaleista ja siten eduskunnasta on Korhosen mukaan monen asian summa.

- Haluan päättää itse mihin aikani käytän. Asumme Oulussa ja reissaaminen saa nyt osaltani jäädä. Laakereille en aio kuitenkaan jäädä lepäämään. Haluan tehdä muutakin kuin reissutyötä. Politiikka ja vaikuttaminen järjestöissä kiinnostaa edelleen, Korhonen jatkaa.

Korhonen on ollut monessa mukana

Martti Korhonen on ollut vasemmistoliiton Oulun vaalipiirin kansanedustajana vuodesta 1991. Korhonen on toiminut puoleensa puheenjohtajana 2006-2010. Hän on ollut vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Ministeriura urkeni vuonna 1999 alue- ja kuntaministerinä Paavo Lipposen kakkoshallituksessa.

Nykyään Korhonen toimii eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtajana, Liikenneturvan hallituksen puheenjohtajana ja Kuntaliiton hallituksessa.

- Paljon olen politiikassa kokenut ja nähnyt, joten uutta haastetta alkaa olla vaikea löytää. Ensi keväänä voisi olla paluu vuoden 1991 tilanteeseen, eli opposition rivikansanedustajaksi, Korhonen tuumaa.

Martti Korhonen on työskennellyt ennen kansanedustajauraansa autonasentajana, taksinkuljettajana ja pääluottamusmiehenä.