Miljoonasade tekee paluun: "Bändi ansaitsee tämän"

Miljoonasade on yksi viidestä jo lopettaneesta bändistä, joka tekee tänä syksynä paluun TV 2:n We want more -ohjelmassa. Paluu ei ollut bändin haave, mutta tarjous tuli oikeaan aikaan ja siihen päätettiin tarttua.

kulttuuri
Miljoonasade.
Haaveet ovat vieneet Miljoonasateen Mattia (kuvassa oikealla) ja Jarmoa (kuvassa vasemmalla) eteenpäin.

Tänä syksynä 90-luvun suosikkiyhtye Miljoonasade palaa parrasvaloihin – ainakin yhden televisio-ohjelman ajaksi. TV2:lla alkaa syyskuussa televisiosarja We want more, jossa viisi jo lopettanutta bändiä tekee paluun.

Miljoonasateen rumpali Jarmo Hovi ja kitaristi-säveltäjä Matti Nurro kertovat, että paluu ei ollut Miljoonasateen sisältä kumpuava haave, vaan se tuli ikään kuin tarjottimella ulkopäin.

- Viime marraskuussa tehtiin yksi epävirallinen keikka ja oli tosi kiva soittaa yhdessä, mutta mistään paluusta ei keskusteltu. Kun sitten tarjottiin mahdollisuutta lähteä tähän ohjelmaan, niin se mahdollisti ajatuksen paluusta.

Miesten mukaan paluulla halutaan kunnioittaa Miljoonasateen pitkää ja menestyksekästä uraa.

- Me itse kukin olemme saavuttaneet lähes kaiken saavuttetavissa olevan tieteen ja taiteen parissa, mutta ajattelimme, että bändi ansaitsee nostatuksen. Meillä on kuitenkin omasta mielestämme aika merkittävä ura suomalaisessa populaarimusiikissa, Jarmo ja Matti perustelevat.

Kun kaikki haaveet on toteutettu

Miljoonasade syntyi Jyväskylässä vuonna 1985. Lapsuuden sankarille -hitistä lähtien se porskutti suosion huipulla: kahmi läjän kultalevyjä ja useamman Emma-patsaan.

Musiikillisten meriittien lisäksi Miljoonasade tuli tunnetuksi erikoisista tempauksistaan: vuonna 1996 se soitti konsertin Tampereen yllä kuumailmapallossa ja vuotta aiemmin heitti ensimmäisenä maailmassa muutaman vedenalaisen keikan.

- Otettiin se teknisenä ja henkisenä haasteena vastaan, että pystyykö tällaista tekemään, kun kukaan ei ollut sitä aikaisemmin tehnyt, Jarmo muistelee.

Keikoillakin riitti yleisöä, mutta vuonna 2010, vajaan 25 yhteisen vuoden jälkeen, bändi päätti kuitenkin pistää pillit pussiin. Uutta levyä äänittäessään bändi huomasi, että luomisvoima oli ehtynyt.

- Ehkä siinä oli jotain sellaista, että siihenastiset haaveet oli toteutettu ja piti keksiä uusia haaveita, joita kohti meistä jokainen lähti omaa tietään, Matti kertoo.

Saadaanko Sadetta syksyn jälkeen?

Syyskuun 13. päivä starttaavan We want more -televisiosarjan kuvaukset ovat jo suurimmaksi osaksi takana.

Haaveet oli toteutettu ja piti keksiä uusia haaveita, joita kohti meistä jokainen lähti omaa tietään.

Matti Nurro

Ensimmäisiä nauhoituksia tehtiin jo huhtikuussa ja nyt edessä on enää uusien biisien äänitystä. Ja tietenkin kaikkien We want more -bändien yhteinen keikka Espoon Barona Arenalla marraskuun 8. päivä.

Mutta jatkaako Miljoonasade televisiosarjan ja Espoon Barona Arenan keikan jälkeen?

- Se on salaisuus, vastaavat miehet yhdestä suusta.

Vaikka asianosaiset itse vaikenevat, voi hyvällä syyllä uumoilla, että keikkoja nähdään tulevaisuudessa enemmänkin. Parin vuoden päästä Miljoonasateen ensimmäisestä julkaisusta tulee kuluneeksi 30 vuotta. Sitähän voisi juhlistaa kunnon paluukiertueella.

Miljoonasade Ylen Elävässä arkistossa