1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Carl Haglund kävi merimetsojahdissa Ahvenanmaalla

Merimetsojen ampuminen on kiellettyä Suomessa, mutta sallittua Ahvenanmaalla ja Ruotsissa. Haglundin mielestä niiden metsästys pitäisi sallia myös Suomessa.

Carl Haglund Kuva: Fredrik Lundberg

Puolustusministeri, RKP:n puheenjohtaja on viettänyt vapaapäivää metsästämällä merimetsoja Ahvenanmaalla, kertoo Hufvudstadsbladet.

Toisin kuin muualla Suomessa merimetsojahti on Ahvenanmaalla sallittua saaristoluonnon suojelutarkoituksessa.

Haglund oudoksuu sitä, että metsästys on sallittua vain Ruotsissa ja Ahvenanmaalla ja kiellettyä muualla Itämerellä. Hänen mielestään ympäristöministeriö vetäytyy merimetsojen suojelukannassaan suotta EU:n lintudirektiivin taakse. RKP on jo pitkään ajanut merimetsojahdin sallimista.

– Olemme nähneet, että muun muassa Ruotsissa ja Ahvenanmaalla on jo sallittu se, että merimetsoja voi suojametsästyksen kautta rajoitetussa määrin metsästää. Tämä on näillä main myös helpottanut tilannetta, koska nämä merimetsot ovat levinneet niin laajasti ja niiden vaikutukset lähiympäristöön ovat aika huomattavia, Haglund sanoo Yle Uutisille.

– Olisi näin ollen aivan loogista, että Suomi seuraisi muita naapurimaita ja myös ahvenanmaalaisia, joilla on tässä asiassa oma kompetenssinsa ja jotka sitä kautta ovat sallineet merimetsojen metsästyksen.

Haglundin metsästysseurueen saalis oli kahdeksan merimetsoa, joista puolustusministeri itse ampui ainakin yhden. Haglund kertoo saaliiksi saatujen merimetsojen menneen paikalliseen ruokatuotantoon.