Forssan seudun yrittäjien turhautunut hätähuuto: Tehkää kakkostiestä viimeinkin moottoritie!

Forssan seudun yrittäjät ovat kyllästyneitä kakkostien huonoon kuntoon. Yrittäjät ovat sitä mieltä, että pikkuremontit saavat kakkostiellä nyt riittää ja tie on saatava moottoritieksi.

liikenne
Kakkostie Jokioisilla
Kakkostietä Forssasta Porin suuntaan on jo kunnostettu, nyt lisärahaa on saatu toiseen suuntaan.YLE / Tiina Kokko

Lounais-Hämeessä yrittäjät ovat turhautuneita kakkostien laiminlyöntiin. Valtatie 2 kulkee Vihdistä Forssan kautta Poriin.

Tammelan yrittäjien puheenjohtaja Timo Nummela ihmettelee, miksi kakkostieen kehittäminen on unohdettu, kun ykkös-, kolmos- ja nelostie ovat jo moottoriteitä.

Nummela sanoo, että tiepenkkojen niittäminen ja muu pikkukosmetiikka saavat nyt riittää. Kakkostiestä on saatava moottorie.

Forssan yrittäjien puheenjohtaja Sami Koski puolestaan uskoo, että kakkostien kuntoon saaminen on elinehto koko seudun elinkeinoelämälle.

"Kakkostie on tahtokysymys"

Forssan yrittäjien hallituksessa istuva Matti Ryyppö on niin ikään turhautunut tilanteeseen. Ryyppö sanoo, että autio metsämaa Tammelasta Karkkilaan on otollinen kohde tierakentamiselle.

Ryyppön mukaan kysymys on ennen kaikkea tahdosta.

Me olemme yrittäneet tehdä kakkostien eteen vuosikymmeniä parhaamme. Tulos on se, että tietä on vain pikkuisen kohenneltu.

Matti Ryyppö

– Me olemme yrittäneet tehdä kakkostien eteen vuosikymmeniä parhaamme. Tulos on se, että tietä on vain pikkuisen kohenneltu, mutta kokonaisvaltaista korjaamista se odottaa edelleen. Salkolan risteyksestä hieman Forssan suuntaan tie on tätä nykyä tietenkin parempi kuin ennen remonttia, mutta loppuosalle ei ole tapahtunut yhtään mitään.

– Samanlaisia veronmaksajia me tällä seutukunnalla olemme kuin muutkin. Miten me sitten olemme niin eriarvoisessa asemassa kuin muut? kysyy Matti Ryyppö.