Kremlin tiedote Niinistön ja Putinin tapaamisesta: Keskustellaan Ukrainan "sisäpoliittisesta" kriisistä

Venäjän presidentinhallinto kertoo, että Vladimir Putinin ja Sauli Niinistön tapaamisessa aiotaan puhua Ukrainan "sisäpoliittisesta" kriisistä. Muotoilu herättää kysymyksiä, koska Venäjä on itse osallistunut Ukrainan kriisiin.

Ukraina

Venäjän presidentinhallinto tiedotti tänään presidentti Vladimir Putinin ja Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön tapaamisen asialistasta.

Kremlin tiedotteen mukaan tapaamisessa käsitellään Suomen ja Venäjän kahdenvälisiä suhteita ja niiden tulevaisuudennäkymiä. Lisäksi tarkoitus on kiinnittää huomio "kansainväliseen problematiikkaan".

Ukrainan kriisiä Venäjän presidentinhallinto kutsuu tiedotteessa "Ukrainan sisäpoliittiseksi kriisiksi".

– Kysymysten joukossa (on) Ukrainan sisäpoliittisen kriisin rauhanomaisen ratkaisun edistäminen ja humanitaarisen katastrofin estäminen, tiedotteessa kirjoitetaan.

Tiedotteen muotoilu Ukrainan "sisäpoliittisesta kriisistä" herättää kysymyksiä, koska Venäjä on itse osallistunut kriisiin miehittämällä ja liittämällä Ukrainan Krimin itseensä. Lisäksi Venäjän epäillään tukeneen Itä-Ukrainassa alueita vallanneita separatisteja ja antaneen heille aseita, mistä syystä Yhdysvallat ja EU ovat asettaneet Venäjälle pakotteita.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kansliasta tiedotettiin, että presidenttien työvierailu keskittyy Ukrainan kriisiin. Presidentit tapaavat Sotšissa huomenna perjantaina.

Putin Krimillä: "Venäjä ei pyri eristäytymään"

Venäjän presidentti Putin on paraikaa vierailulla Krimillä. Hän kertoi tänään, että niemimaalle perustetaan Venäjän armeijan iskujoukko.

Putinin mukaan Venäjä ei pyri eristäytymään muusta maailmasta, kertoo uutistoimisto Itar-Tass.

– Meidän täytyy rauhallisesti, arvokkaasti ja tehokkaasti kehittää maatamme ilman, että katkaisemme siteitämme kumppaneihimme. Mutta emme voi antaa itseämme kohdeltavan julkeasti, Putin sanoi.