Ruutinpuiston rakentaminen alkaa mahdollisimman pian

Jos kaikki loksahtaa paikoilleen, on ensimmäinen lapion pisto tarkoitus päästä tekemään loka-marraskuussa. Kaikkiaan Ruutinpuistoon pitäisi seuraavan kuuden vuoden aikana nousta 170 asuntoa.

asunnot
Mikko Kurtti, Ruutinranta
Karoliina Haapakoski / Yle

Kemin Ruutinpuiston rakentaminen pyritään aloittamaan tämän syksyn aikana. Suunnitelmissa on rakentaa Hahtisaarenkadun varteen kolme kahdeksankerroksista tornitaloa. Nykyiseen koirapuistoon tulee parikymmentä rivitalohuoneistoa ja kanavan rantaan tulee kaksi- ja kolmekerroksisia pienkerrostaloja.

– Periaatteessa, jos kaikki kolahtaa kohdalleen, niin loka-marraskuun vaihteessa voitaisiin ryhtyä paaluttamaan, rakennuttaja Mikko Kurtti sanoo.

Rakentaminen aloitetaan meren puolimmaisesta tornitalosta. Kurtin mukaan se on kaupungin kannaltakin mielekkäin vaihtoehto.

– Kaupungin ei tarvitse investoida kunnallistekniikkaan, koska se on siinä valmiina. Jos rivitalojen rakentaminen saareen lähtee liikkeelle ensi keväänä, jää kaupungillekin aikaa toteuttaa kunnollinen siltayhteys saareen, Kurtti selventää.

Vanhat asunnot eivät kelpaa

Aalueelle pitäisi nousta seuraavan kuuden vuoden aikana kaikkiaan noin 170 asuntoa. Nykyinen markkinatilanne ei Kurttia pelota.

– Ei se pelota, sillä kaupungissa on pula nykyaikaisista asunnoista. Tarjolla on vanhaa asuntokantaa, mutta 80-luvun asuntomääräykset eivät täytä

Tarjolla on vanhaa asuntokantaa, mutta 80-luvun asuntomääräykset eivät täytä nykyaikaisen ihmisen vaatimuksia.

Mikko Kurtti

nykyaikaisen ihmisen vaatimuksia.

– 80 neliön asunto 2010-luvulta on aivan eri kuin 80 neliön asunto 1970-luvulta, Kurtti vertaa.

Varustetasoon kiinnitetään huomiota

Kurtti vakuuttaa, että uudet asunnot vastaavat nykyistä kysynnän tasoa.

– Ensinnäkin tekninen varustetaso lähtee siitä liikkeelle, että tänä päivänä ihmisillä on medialaitteita ja tietotekniikkalaitteistoa kotonaan. 30 vuotta vanha asunto ei pysty vastaamaan niihin tarpeisiin.

– Tähän taloon, josta alueen rakentaminen lähtee liikkeelle, tehdään esimerkiksi talokohtainen viilennys, Kurtti tyytyväisenä mainitsee.

Ruutinpuistohankkeen kustannusarvio on 35 miljoonaa euroa. Kurtin mukaan hanke työllistää Kemissä noin 60-70 henkilöä vuodessa.