Venäjänkieliset rahkapurkit kävivät kaupaksi Seinäjoella

Isoissa kaupoissa ei vielä venäjänkielisillä etiketeillä varustettuja tuotteita ole, mutta Valion Seinäjoen tuotemyymälässä menivät tänään kaupaksi ensimmäiset venäjänkieliset rahkapurkit.

Kotimaa
Venäjänkielisiä rahkapurkkeja.
Tiia Koivuaho / Yle

Ensimmäiset venäjänkielisillä teksteillä varustetut maitotuotteet ovat tulleet myyntiin Etelä-Pohjanmaalla. Valion omaan Seinäjoen-myymälään tuli tänään tarjolle huokeasti hinnoiteltua sitruunarahkaa.

Isojen kauppaketjujen hyllyille venäjänkielisillä etiketeillä varustetut tuotteet tulevat mahdollisesti lähipäivinä. Seinäjoen Hyllykallion Prismasta kerrotaan, että tarkka aikataulu ei ole vielä tiedossa. Rahkojen ohella myyntiin voidaan odottaa ainakin juustoja ja voita.

Hintalappu Valion myymälässä.
Sitruunarahkan hintalappu Valion Seinäjoen tuotemyymälässä.Tiia Koivuaho / Yle

Minimanin elintarvikepuolen johtaja Taina Kinnari puolestaan kertoo, että myyntiin on tulossa ainakin juustoa. Tuoteselosteet on toimitettu jo etukäteen, koska ne pitää olla asetettuna tuotteiden läheisyyteen. Kinnarin mukaan tuotteet saattavat erota koostumukseltaan Suomessa myytävistä. Venäjälle on viety esimerkiksi lisäaineettomia tuotteita.

Kinnari toivoo, että tuotteet menisivät kaupaksi, ja niille katsotaankin tavallisia tuotteita edlullisempi hinta.