Weekend Festivalin lavalle mahtuisi Susijengi pelaamaan

Helsingin Kyläsaareen nousee suurin koskaan rakennettu esiintymislava Suomessa. Elektronisen musiikin tapahtuman Weekend Festivalin päälava on pinta-alaltaan koripallokentän kokoinen ja korkeudeltaan 7-kerroksisen kerrostalon luokkaa.

Kotimaa
weekend festivaalin lava, suuriin ikinä Suomessa, Helsinki 2014, Kyläsääri, Metallica lava
Vesa Marttinen / Yle

Weekend Festivalin esiintymislava on valtava. Järjestäjät tituleeraavat lavaa suurimmaksi lavaksi Suomessa kautta aikojen. Eikä ihme sillä lavan strategiset mitat ovat: leveys 50 metriä, korkeus 20 metriä ja syvyys 9 metriä. Lavalle mahtuisi kokonainen koripallokenttä. Baltiasta Suomeen tuotu lava on ollut aikaisemmin Metallican käytössä, mutta lavan sisustaa on paisutettu entisestään. Lavan rakentamiseen on mennyt kymmenen päivää.

– Mahtipontinen konemusiikki vaatii isot puitteet. Lavalla saattaa olla vain yksi dj, jolla on kaikki muistitikulla, se vaatii näyttävät puitteet, perustelee mahtipontisuutta Weekend Festivalin tiedottaja Tomi Lindblom.

Mahtipontisuus ei lopu lavaan, sillä valtavat laservalot halkovat alueen ilmatilaa niin tiuhaan, että myös ilmatila on suljettu tapahtuman ajaksi.

Viikonloppuna järjestettävään Weekend Festivaliin odotetaan 50 000 kävijää.

Yleisöä David Guettan keikalla Weekend-festivaaleilla Helsingin Kyläsaaressa lauantaina 17. elokuuta 2013.
Yleisöä David Guettan keikalla Weekend-festivaaleilla Helsingin Kyläsaaressa lauantaina 17. elokuuta 2013.Roni Rekomaa / Lehtikuva