Finnairin tulos rojahti pahasti pakkaselle – koko vuodesta odotetaan tappiollista

Huhti-kesäkuussa Finnairin toiminnallinen liiketulos oli 19,6 miljoonaa euroa miinuksella, kun se vuotta aiemmin vastaavaan aikaan oli 7,5 miljoonaa euroa plussalla. Finnair arvioi, että tänä vuonna sen toiminnallinen liketulos jää selvästi tappiolliseksi.

talous
Lentokone kentällä
Tina Lundan / Yle

Lentoyhtiö Finnair odottaa koko vuodesta yhtiölle vaikeaa. Toisella neljänneksellä eli huhti-kesäkuussa Finnairin tulos romahti selvästi miinukselle. Toimitusjohtaja Pekka Vauramo kuvailikin toista neljännestä vaikeaksi.

Huhti-kesäkuussa Finnairin toiminnallinen liiketulos oli 19,6 miljoonaa euroa miinuksella, kun se vuotta aiemmin vastaavaan aikaan oli 7,5 miljoonaa euroa plussalla. Vauramo toteaa, että perinteisesti toinen neljännes on Finnairille vahva neljännes.

Myös liikevaihto pieneni. Huhti-kesäkuun liikevaihto oli noin 566 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin vastaavaan aikaan liikevaihtoa kertyi 610 miljoonaa euroa.

Vauramon mukaan liikevaihdon laskuun vaikuttivat muun muassa lentolippujen halventuminen ja Aurinkomatkat-matkatoimiston heikko kehitys. Myös euron vahvistuminen muihin valuuttoihin nähden painaa Finnairia.

Finnair arvioi, että tänä vuonna sen toiminnallinen liketulos jää selvästi tappiolliseksi. Edellisen kerran Finnair arvioi tulosnäkymiään kesäkuun alussa. Tuolloin Finnair sanoi arvioivansa toiminnallisen tuloksen kehitystä kunhan yhteistoiminta- ja säästöneuvotteluissa on edetty.

Liikevaihtonsa Finnair odottaa tänä vuonna jäävän selvästi edellisvuodesta.

Tänä vuonna lentoliikenteen odotetaan kasvavan maltillisesti. Finnairin osavuosikatsauksessa kuitenkin todetaan, ettei Finnair pääse hyötymään tästä kasvusta, jos sen säästöohjelma ei etene.

Suomen valtio omistaa Finnairista 55,8 prosenttia.