Keppihevoset kuopivat jo Valkeakoskella – "Tuli vaan mieleen, miltäköhän tuntuisi järjestää kisat"

Ensi sunnuntaina Valkeakoskella keppihevoset eli kepparit korskuvat, kun ne päästetään esteradalle kilpailemaan. Nopeimmin radan sovitulla tavalla kiertänyt ratsukko voittaa oman luokkansa, ja samalla voittaa myös Nenäpäivä.

Kotimaa
Keppihevonen koristeltu Nenäpäivä-rintamerkillä
Anne Savin / Yle
Tytöt rakentavat estettä keppihevoselle
Susanna "Suski" Pulkkinen (vas.) ja Annika Saarinen rakentavat keppareille estettä. Kuvaa klikkaamalla pääset kuuntelemaan, kuinka tytöt kertovat keppariharrastuksestaan.
Keppihevonen koristeltu Nenäpäivä-rintamerkillä
Koskin Kepparikisojen tuotto menee Nenäpäivä-keräyksen hyväksi.Anne Savin / Yle

Valkeakoskelaiset tytöt Annika Saarinen ja Susanna Pulkkinen – innokkaat keppariharrastajat – päättivät järjestää tee se itse -keppihevoskisat, jonka tuotto lahjoitetaan tämän vuoden Nenäpäivä-keräykseen (siirryt toiseen palveluun).

– On sellainen esterata, jossa on paljon esteitä, sit se mennään jollain tietyllä tavalla. Ja se täytyy mennä mahdollisimman nopeesti. Se joka on saanut nopeimman ajan, niin se voittaa, tarkentaa Annika.

Koskin Kepparikisoissa kisataan esteratsastuksen lisäksi näyttelyluokassa.

– Se on niin kuin hevosten kauneuskilpailu, Susanna selventää.

– Sit siinä on myös se, että kuka näyttää sen hevosen parhaiten, jatkaa Annika.

Lisäksi Koskin kisoissa palkitaan kisan hauskin ratsukko.

"Se vaan jotenkin tuli mieleen"

Tytöt eivät pysty itse osallistumaan kisoihin, koska Susanna on ratamestari ja myös Annikalla on kisoihin liittyviä järjestelytehtäviä. Ja suuret kisat ovatkin tulossa, sillä vähintään nelisenkymmentä kepparia on tulossa mukaan.

Tyttö keppihevosten kanssa
Annikan tallissa on useampia keppihevosia.Anne Savin / Yle

Mutta miten tytöt innostuivat kepparikisojen järjestämisestä?

– Kato, se vaan jotenkin tuli mieleen, että miltäköhän tuntuisi järjestää kisat. Sitten kun me keksittiin, että me voitais oikeesti järjestää, niin se onnistu ihan hyvin, Annika kertoo.

Vaikka kisoihin on ennakkoilmoittautuminen, tietävät tytöt, että kisoihin tullaan ilman ilmoittautumistakin.

– Esimerkiksi mun kaveri Katariina aikoo osallistua. Sillä ei ole kyllä keppihevosta, eikä kenelläkään sen perheenjäsenellä. Mutta sen isoveljellä on keppilohikäärme, niin mä lupasin, että se saa kyllä osallistua silläkin, Annika paljastaa.

Koskin Keppiratsastajien järjestämät kepparikisat ja -näyttely järjestetään Valkeakosken Lintulassa 17. elokuuta kello 12.Lisää tietoa kisoista löytyy Facebookista. (siirryt toiseen palveluun)