Frisbeegolfin aloittelijasta puoliammattilaiseksi muutamassa vuodessa

Vihtiläinen Janne Hirsimäki tähyää maailman huipulle frisbeegolfissa. Hirsimäen seuraava etappi on Yhdysvaltojen mestaruuskilpailuissa. Kokeilumielellä aloitettu harrastus on muuttunut puoliammattilaisuudeksi muutamassa vuodessa.

frisbeegolf
Janne Hirsimäki harjoittelee Vihdin Kaatiksen frisbeegolfkentällä.
Yle

Janne Hirsimäki kokeili frisbeegolfia ensimmäisen kerran neljä vuotta sitten ja laji vei saman tien mennessään. Innokas harjoittelu on tuottanut tulosta nopeasti.

- Minulla on taustalla pesäpalloa ja muuta urheilua aika paljon, siitä on huomattavasti hyötyä, mutta aika pienellä vaivalla ja pienellä ajalla olen päässyt tässä lajissa näinkin pitkälle.

Hirsimäki osallistuu tänä syksynä frisbeegolfin Yhdysvaltojen mestaruuskilpailuun. Kisaan on kutsuttu Euroopasta kymmenen osallistujaa joista viisi on Suomesta.

Hyvät harrastusmahdollisuudet houkuttelevat ulkolajin pariin

Frisbeegolf vetää jatkuvasti uusia harrastajia. Ulkolaji on omiaan varsinkin istumatyöläisille, Hirsimäki huomauttaa. Omasta menestyksestään vihtiläiskisaaja kiittää hyviä harrastusmahdollisuuksia ja tukijoukkojaan.

- Suomessa on aivan mahtava tilanne, kenttiä on yli 400 eli melkein jokaiselta isommalta paikkakunnalta löytyy harrastuspaikka. Suomessa tähän lajiin suhtaudutaan jo hyvin ammattimaisesti ja Suomessa on jo pitkään tehty töitä, että saadaan tästä lajista isompi kuin missään muualla maailmassa.

Golf on golf pelivälineestä riippumatta

Maisema Vihdin Kaatiksen kentällä on hyvin samanlainen kuin millä tahansa perinteisemmällä golfkentällä. Janne Hirsimäen mukaan lajit muistuttavat kovasti toisiaan myös henkisellä puolella.

- Lajit ovat hyvin vastaavat keskenään eli joudutaan oman kropan ja omien heittotaitojen ja lyöntitaitojen kanssa taistelemaan. Välineissä on sitten se ero, että frisbeegolfissa käytetään omaa kroppaa kun taas golfissa vaikeinta on saada maila ja pallo tottelemaan omia toiveita.

Yhdysvaltojen kisarata on Hirsimäelle ennestään tuntematon, mutta vihtiläismies aikoo ylittää kisassa itsensä.

- Minulla oli välitavoite, joka tuntuu jo melkein tänä kesänä täyttyneen eli Suomen kärkeä hätyyttelen. Kyllä se tuntuu, että tämä ei ole vielä lopussa eli kyllä minä aion olla jossain vaiheessa noteerattuna myös maailmankartalle.