Suomen suurin crossfit-kisa alkaa – "Kunhan haaste on fyysinen, se voi olla crossfittia"

Tänään Lappeenrannassa alkaa crossfitin Karjalan Kovin -kisat. Kimpisen stadionille saapuu 150 urheilijaa ympäri Suomea. Urheilijamäärää mitattaessa kyseessä on Suomen suurin crossfit-kilpailu. Viikonlopun aikana Lappeenrantaan odotetaan lisäksi 1500 – 2000 katsojaa.

crossfit
Lappeenrannan Crossfit sali
Yle

Kun crossfit-kisa Karjalan Kovin järjestettiin ensimmäisen kerran neljä vuotta sitten, kilpailijoita oli vajaa neljäkymmentä. Tänä viikonloppuna kilpailijoita on 150. Yleisöä kisoihin odotetaan viikonlopun aikana 1500 - 2000. Urheilijamäärää mitattaessa kyseessä on Suomen suurin crossfit-kilpailu.

Neljässä vuodessa lajin suosio on räjähtänyt.

– Suomessa oli neljä vuotta sitten kymmenkunta salia, nyt yli neljäkymmentä. Yksinkertaisesti se on niin tehokasta ja hyvää treeniä, sanoo Crossfit Lappeenranta -salin omistajiin kuuluva Atte Kaasinen.

Yllätykset osa lajia

Crossfit on laji, jossa yhdistellään eri urheilulajien osa-alueita. Lajissa yhdistellään esimerkiksi painonnostoa, voimannostoa, kahvakuulaurheilua, voimistelua ja yleisurheilun eri osa-alueita.

Iso osa lajin ideaa on, että urheilija ei tiedä kaikkia kilpailulajea etukäteen ennen kisapäivää. Jotain tiedetään kuitenkin jo tämän viikonlopun lajeista: luvassa on ainakin juoksemista ja kyykkäämistä.

Kaasisen mukaan varsinaisesti mitään urheilulajia ei voi rajata crossfitin ulkopuolelle. Yksi laji – joskin epätodennäköinen – voisi olla vaikka ratsastus. Ratsastusta ei tänä viikonloppuna tulla näkemään, sillä sen organisointi tulisi järjestäjille liian kalliiksi.

– Kunhan haaste on fyysinen, se voi olla Karjalan Kovimmissa, Kaasinen kuvailee.