Olavinlinna muuttuu taikalinnaksi - ja nyrkkeilysaliksi

Mentalisteja ja nyrkkeilijöitä ainutlaatuisella areenallaSavonlinnan kesä jatkuu taikuuden ja urheilun parissa, kun Taikalinna ja Boxing Night tuovat huippumaagikot ja nyrkkeilyn tähdet Olavinlinnaan.

Noora Karma lupasi Taikalinnan olevan täynnä vaarallisia temppuja ja mielen taikuutta. Kuva: Yle / Johanna Hämäläinen

Taikaa ja taistelua -tapahtuma järjestetään Olavinlinnassa perjantaina ja lauantaina. Viime vuonna tapahtuma pidettiin ensimmäisen kerran, ja tänä vuonna sen suosio jatkuu. Tapahtuman järjestäjän Pasi Pekkosen mukaan luvassa on kaksi aivan erityyppistä tapahtumaa.

– Noora Karman Taikalinna hieno show. Noora tekee siellä tänä vuonna uusia temppuja, ja siellä on Nooran kollegoina Pete Poskiparta ja Jari Tapanainen. He tekevät omat juttunsa.

Musiikkiesityksestä Taikalinnassa vastaa Saara Aalto. Pekkonen mainitsee, että on hienoa miten tapahtuma on saanut savonlinnalaisia taitelijoita painotetuksi. Jari Tapanainen ja Noora Karma ovat kumpikin aitoja savonlinnalaisia, kaupungista lähteneitä ja maailmalla mainetta niittäneitä.

– Tänä vuonna on panostettu myös ääniin ja valoihin. Olavinlinna muuttuu aidosti Taikalinnaksi, ja sitten seuraavana päivänä varmasti hienoksi nyrkkeilysaliksi. En tiedä missään muualla maailmassa olevan nyrkkeilytapahtumaa linnassa.

Muun muassa Eva Wahlström nyrkkeilee lauantain Boxing Night –tapahtumassa. Wahlströmin piti olla mukana jo viime vuonna, mutta hän oli sairaana.

– Hän kuitenkin toipui hyvin, ja voitti sitten Euroopan mestaruuden, jota hän nyt täällä puolustaa, sanoo Pekkonen.

Muita nyrkkeilijöitä ovat Wahlströmin lisäksi Jussi Koivula, Jarkko Putkonen, Niklas Räsänen, Juho Haapoja, Matias Laitinen ja Ken-Tore Halland.

Hypnoosia ja mielen taikuutta

Taikuri ja mentalisti Noora Karma saapui Savonlinnaan päivää ennen Taikalinna –esitystään, ja ehtii viettämään kaupungissa pari päivää. Entisenä savonlinnalaisena hän muistelee ilolla vanhaa kotikaupunkia.

– On tosi mukava olla täällä, tulee hyviä lapsuusmuistoja mieleen. Tänne on aina mahtava palata. Muutettiin tänne, kun olin viisivuotias. Kaikki koulut kävin täällä, ennen kuin lähdin ulkomaille.

Noora Karman ja muiden taikureiden, Jari Tapanaisen ja Pete Poskiparran, esityksissä on luvassa paljon erittäin vaarallisia ja hurjia temppuja.

– Taikalinnassa tapahtuu paljon mielen taikuutta, mentalismia ja hypnoosia. Kaikki nämä muut esiintyjät ovat oman osaamisensa huippuja. Sitten Saara Aalto enkelin äänellään laulaa ja Helena Platán vastaa sellon soitosta, eli varmasti tulee todella hyvän näköinen ja kuuloinen show.

Mentalistin syksyn ja talven kuviot ovat jo selkeitä. Kaikkea uutta ja tulevaa ei kuitenkaan voi paljastaa.

– Syksy on täynnä erilaisia televisiokuvauksia laidasta laitaan. Hieman taikuutta, urheilua ja sitä sun tätä. Ja paljon on sitten keikkaa, ihan esityksiä ja kiertueita. Lapset siinä sitten mukana, mainitsee Noora Karma.