Teatterisota alkoi Rovaniemellä - mukana kahdeksan joukkuetta

Rovaniemen teatterit julistivat tänään Yle Lapin suorassa radiolähetyksessä teatterisodan alkaneeksi. Lauantaiyöhön asti kestävään sotaan on haastettu Rovaniemen kaikki teatterit, joista jokainen kokoaa noin kolmihenkisen edustusjoukkueen taistelemaan teatterinsa kunnian puolesta.

teatteritaide
Teatterisota käydään viikonloppuna Kauppayhtiöllä.
Tapio Räihä / Yle

Kaksipäiväinen teatterisota kokoaa viikonloppuna yhteen Rovaniemen teatteriaktiivit.

Mukana tänä vuonna on kahdeksan joukkuetta: Rovaniemen teatteri, Konttisen kesäteatteri, Samperin teatteri, Lapin ylioppilasteatteri, Lentävän Poron Teatteri sekä Monitaideyhdistys Piste , Tanssiteatteri Rimpparemmi ja Tanssiteatteri Studio Solu.

Aikaisempina vuosina Teatterisodan (siirryt toiseen palveluun) ovat voittaneet Rovaniemen Teatteri (2012) sekä Samperin teatteri (2013).

Tapahtuman taustalla ovat teattereiden työntekijät ja aktiivit. Tavoitteena on paitsi pitää hauskaa, myös herättää keskustelua kulttuurintekijöiden yhteistyöstä.

Improvisaatiota ja heittäytymistä

– Perinne sai alkunsa kesällä 2012, kun Lentävän Poron Teatteri ja Konttisen kesäteatteri halusivat tehdä yhdessä kesäisen teatteritapahtuman. Lentävällä Porolla oli tuolloin ensimmäinen vuosi menossa ja oli todella suuri ilo huomata miten innokkaasti kaikki teatterintekijät lähtivät tähän mukaan, Lentävän Poron Teatterin taiteellinen johtaja Jussi Olavi Jokinen sanoo.

Joukkueet kohtaavat ravintola Kauppayhtiön talon sisäpihalla perjantaina ja lauantaina klo 19 alkaen. Ensimmäisenä iltana joukkueet yrittävät selviytyä tuomariston antamista improvisaatiotehtävistä. Lauantai-iltana joukkueiden paremmuus ratkaistaan tuomariston myöhään perjantai-iltana antamien ohjeiden ja vaatimusten mukaisilla esityksillä.

Teatterisota päättyy lauantai-iltana voittajajoukkueen julkistamiseen ja Reino Nordinin live-keikkaan.