"Lappeenrannassa ei ole syytä panikoitua"

Lappeenrannan kaupunki on ilmoittanut jatkavansa talouden säästökuuria. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola muistuttaa, että kyseessä on monen vuoden projekti. Veroprosentin uutta nousua ei hänen mielestään ole näköpiirissä.

Lappeenranta
Risto Kakkola
Yle

Kaupungin ilmoitus jatkaa talouden säästökuuria ei saa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkolaa (sd.) huolestumaan. Hän muistuttaa, että vuonna 2013 aloitettu talouden tasapainottaminen tapahtuu joka tapauksessa useamman vuoden aikana.

– Olihan tämä tiedossa, ettei kyseessä ole yhden vuoden juttu vaan säästäminen ulottuu pitkälle tulevaisuuteen ja joudutaan elämään tarkan euron aikaa, sanoo Kakkola.

Ei tässä nyt kannata panikoitua ja lähteä laukalle.

Kakkolan mielestä nyt on syytä perehtyä talouden tilanteeseen tarkasti ennen kuin tehdään uusia säästöpäätöksiä. Hän silti myöntää, että taloudellinen tilanne on muuttunut ja Lappeenrantaankin on osunut iskuja.

– Lappeenrantaan on osunut takaiskuja, muun muassa Parocin ja Baronan irtisanomiset.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja kuitenkin muistuttaa, ettei paniikkiin ole aihetta.

– Ei tässä nyt kannata panikoitua ja lähteä laukalle. Tilannetta on katsottava ihan maltilla.

Veroprosenttiin ei voi kajota

Viime vuonna 21 prosenttiin nostettua tuloveroprosenttia ei voi kaupunginhallituksen puheenjohtajan mielestä nostaa. Säästöt on löydettävä muualta.

– Kaupungin veroprosentti ei ole se ensimmäinen asia, johon puututaan. Nyt pitää katsoa tuloja ja säästöjä muualta.

Uusia säästökohteita Risto Kakkola ei kuitenkaan osaa vielä esittää. Hän muistuttaa, että päättäjien tiedossa on alusta lähtien ollut taloudellisen tilanteen vakavuus. Talouden tasapainottaminenkin ulottuu useammalle vuodelle.

Maksut ja taksatkin alkavat olla jo ihan tapissaan.

– Päätöksiä on jo tehty ja niitä nyt sitten toteutetaan. Katsotaan sitten, miten hyvin päätöksissä onnistutaan.

– Maksut ja taksatkin alkavat olla jo ihan tapissaan, joten ei niihinkään ensimmäisenä puututa.