Kalevatron-festivaalin taiteellinen johtaja: Lappeenrannan vaihtoehtokulttuuri voi hyvin

Lappeenrannassa kukoistaa elokuun loppuun asti vaihtoehtoinen kulttuuri, kun Kalevatron - uuden taiteen festivaali levittäytyy ympäri kaupunkia.

kulttuuri
Ville_Kalevatron

Vaihtoehtoista taidetta esittelevä Kalevatron -festivaali valtaa Lappeenrannan elokuun ajaksi. Festivaaliin kuuluu muun muassa taidenäyttelyitä, teatteria, nykytanssia ja musiikkia.

Festivaalin taiteellinen johtaja Ville Färsaaret sanoo, että Lappeenrannassa kukoistaa yhdessä tekemisen kulttuuri.

- Pari vuotta pystyssä olleen Hoi Sie gallerian kautta paikalliset tekijät ovat löytäneet toisensa ja alkaneet tehdä yhteistyötä. Se, mikä meitä kaikkia kiehtoo on uusi tekemisen ja luomisen kulttuuri.

Kalevatron -festivaalin tekijöiden toiveena on, että tapahtuma tavoittaisi monipuolisesti kaupunkilaisia pelkkien pienten taidepiirien sijasta. Taiteellisen johtajan mukaan lappeenrantalaiset ottavat vaihtoehtoisen taiteen hyvin vastaan.

- Kokemukseni mukaan yleisö on avointa ja aidosti kiinnostunut uusista kulttuurimuodoista. Teemme taidetta mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman suurelle yleisölle. Jälki on kotikutoista mutta ei "peukalo keskellä kämmentä" tehtyä.

Yksi osa tapahtumaa on Kalevatron: Aamunkoi- teatteriesitys, jota esitetään Lappeenrannan linnoituksen Vihreässä makasiinissa viikonloppuisin. Esitys sijoittuu tekijöidensä mukaan rinnakkaistodellisuuteen, pseudo-Karjalaan. Ville Färsaaret sanoo, että kotiseutunäkökulma on tekijöille tärkeä.

- Kotiseutu ja perinteisyys ovat meille erittäin tärkeitä. Haluamme tuoda perinteet esille erilaisessa kontekstissa ja luoda uutta. Haluamme jättää kaupunkiin pysyvän leiman.

Kuuntele koko haastattelu Yle Areenasta.