HPK:n Jesse Saarinen valmistautuu kauteen kokkaamalla sushia

Joustokaukalot ja siniviivojen siirto ovat hyökkääjä Jesse Saariselle mieleen. Kovan treenin ohessa HPK:n pelaajille on silti jäänyt aikaa perehtyä myös sushin valmistukseen.

urheilu
Jesse Saarinen
Miki Wallenius / Yle

Jääkiekkoilija Jesse Saarisen elokuun päivärytmi HPK:n hyökkääjänä on ollut kiivastahtinen.

– Ennen kahdeksaa noustaan ja yhdeksän pintaan hallille, siellä menee kolme, neljä tuntia, sitten peruslounaat ja pikku levot, että olisi parhaimmillaan iltapäivällä, kun treenataan uudelleen. Kuuden aikoihin pääsee kotiin.

Saarinen kertoo muun muassa kokkailleensa iltaisin joukkuekaverien kanssa, muun muassa sushia on väkerretty maalivahdin ja kahden hyökkääjän kokkausjoukkueella.

– Tuli yllättävän hyviä, lohta ja tonnikalaa ja mitä näihin nyt kuuluu. Kaliforniarulla vähän epäonnistui, mutta ensi kerralla sitten. Ollaan jonkun verran kokkailtu, ettei tule vaan lojuttua yksinään illalla sohvalla, vaan tehdään välillä jotain kivaa iltaisin.

Kroppa kaipaa huoltoa

Jääkiekkoilijan fysiikka on juuri nyt kovilla, kun valmistaudutaan liigakauteen.

– On, varsinkin tähän ihan alkuun, kun mennään kaksi kertaa päivässä jäälle tavallaan oudokseltaan. Jotkut ovat käyneet omatoimijaksolla jäällä, mutta pääasiassa on ollut kuivaharjoittelua. Kyllä paikat tulee kipeiksi ja siihen sitten pelit päälle, se on kovaa rasitusta kropalle alkuun, mutta kyllä siihen sitten tottuu, Saarinen kuvailee.

– Siihen liittyy aika vahvasti se, miten huollat kroppaa, ja muutenkin oheistoiminnot. Sitä alkaa vuosien mittaan oppia, mitä kannattaa tehdä ja mitä jättää tekemättä, että jaksaa.

Saarisen huoltorutiineihin kuuluvat loppujäähdyttelyt ja myös hierojan palveluja tulee käytettyä "aika paljon", hän kertoo.

– Pelien jälkeen venyttelen hyvin. Kaikilla on vähän oma tyyli, miten tekee. Ei ole pakko mennä joka päivä hierontaan.

Rinkelinmäen joustokaukaloille iso peukku

Joukkue on päässyt tällä viikolla ottamaan tuntumaan kotihallin uusiin joustokaukaloihin. Ne saavat Saariselta varauksetonta kiitosta.

– Onhan se tietysti parempi meidän näkökulmasta katsottuna, paljon pehmeämpi ja matalampi. Säästyy kyljet, kun siinä ei ole niin isoa reunamaa pleksin ja laidan välissä ja pleksit antavat periksi paljon paremmin. Kyllä sitä on tännekin kaivattu, kun jo muutama vuosi ollaan pelattu niissä muualla. Hieno juttu, että on nyt joka paikassa, hän kehuu.

Itsekin aivotärähdyksistä kärsineenä Saarinen toivoo, että onnettomuuksien määrä vähenisi uusien kaukaloiden myötä.

– Tietysti aivotärähdyksiä voi tulla monenlaisissa eri tilanteissa, mutta itsekin yhdeltä olisin ehkä voinut välttyä, jos olisi ollut joustokaukalo, kun ne antavat niin paljon periksi ja joustavat katsomoon päin.

Siniviivojen siirto antaa lisää pelitilaa

Sääntömuutos siniviivojen siirrosta on Saarisen mielestä mielenkiintoinen.

– Kuulin siitä loppukesästä ja katsottiin kaukalossa, että kyllä se ainakin näyttää aika radikaalilta. Sinne tulee aika paljon enemmän tilaa hyökkäysaluelle.

– Innolla odotan, että pääsee kokeilemaan. Pelattiin pari peliä Rovaniemellä, mutta siellä ei ollut vielä tehty niitä muutoksia. Nyt kun on meidän oma turnaus (siirryt toiseen palveluun), niin päästään kokeilemaan, eli saa nähdä. Ainakin yv-pelaamiseen ja muutenkin hyökkäyspelaamiseen tulee lisää tilaa, sitä kautta saadaan lisää maalintekopaikkoja ja maaleja.

– Kyllä odotan, että pääsisi enemmän haastamaan erilaisia tilanteita, saisi enemmän itselle tilaa pyöriä hyökkäysalueella.