Rovaniemen teatterissa irkkumusikaalia

Rovaniemen teatterin iso satsaus tulevalla kaudella on irlantilaista alkuperää oleva musiikkinäytelmä Seitsemännen asteen enkeli. Teatteri aloittaa näytäntökautensa viime kauden menestysnäytelmällä Mielensäpahoittaja ja poika.

teatteritaide
Viime kauden menestyjä MIelensäpahoittaja ja poika avaa Rovaniemen teatterikauden
Viime kauden menestyjä Mielensäpahoittaja ja poika avaa Rovaniemen teatterikauden. Mielensäpahoittajana on Vesa-Matti KomonenJouni Porsanger / Rovaniemen teatteri

Rovaniemen teatteri aloittaa nyt jo kolmannen kautensa niin sanotuissa väistötiloissa entisillä Ounaskosken koululla ja Rovakadun yläasteella. Kausi avataan reilun viikon päästä.

Tämän kauden suurin satsaus on musiikkinäytelmä Seitsemännen portaan enkeli. Suunnitteilla on myös poikkitaiteellista yhteistyötä. Yleisömäärä yritetään pitää noususuunnassa viime kauden malliin.

- Me panostetaan hyvin paljon nyt siihen, että tehdään tällaista ulkoista markkinointia. Ja me haetaan myös kolmatta sektoria eli lähdetään tekemään yhteistyötä muiden taidealan toimijoiden kanssa. Esimerkiksi Rimpparemmin kanssa on käyty keskustelua, Rovaniemen teatterin eli Lapin alueteatterin hallituksen puheenjohtaja Maarit Airaksinen sanoo.

Jokaiselle jotakin

Irkkumusikaalin ohella tulossa on muun muassa nuorisolle suunnattua näytelmää ja lastennäytelmiä.

- Tietysti toivon että tämä musikaali, johon on suurimmat panostukset laitettu, toisi katsojalukuina satsaukset takaisin. Mutta kyllä minä uskon, että tämä monipuolinen ohjelmisto antaa jokaiselle jotain. Syksyllä jo on tulossa pienten lasten esitys Hippo ja Hepo ja keväällä koko perhelle Fedja-setä, kissa ja koira, Rovaniemen teatterin johtaja Juha Vuorinen sanoo.

- Tulevana talvena meillä on kaksikin näytelmää, joissa on nimenomaan ajateltu nuoria. Toinen on Idols-tapahtumaan perustuva asetelma nimeltä Amerikan apina, joka suomenkielisenä kantaesityksenä nähdään täällä Rovaniemellä ja sen jälkeen se lähtee kierrokselle Ouluun, Kemiin ja Kajaaniin, me tehdään neljän teatterin yhteistyönä sitä. Toinen on sitten Romeo ja Julia yhteistyössä Ylioppilasteatterin kanssa, teatterinjohtaja Juha Vuorinen kertoo.