Ukraina kertoo tuhonneensa rajan ylittäneitä sotilasajoneuvoja

Ukrainan presidentti Petro Porošenko kertoo armeijan pommittaneen rajan yli tunkeutunutta sotilassaattuetta. Venäjä on kiistänyt, että sen joukkoja olisi Ukrainan puolella.

Ulkomaat
Venäläisjoukot kuljettivat 2S19 - MSTA-S -haupitsia Rostovin alueella 30 km:n päässä Venäjän ja Ukrainan välisestä rajasta 15. elokuuta.
Venäläisjoukot kuljettivat 2S19 - MSTA-S -haupitsia Rostovin alueella 30 km:n päässä Venäjän ja Ukrainan välisestä rajasta 15. elokuuta.Sergei Venyavsky / AFP / Lehtikuva

Ukrainan armeija on tuhonnut osan Venäjältä rajan yli viime yönä saapuneista panssaroiduista sotilasajoneuvoista, kertoo maan presidentti Petro Porošenko. Porošenko keskusteli rajan yli tunkeutuneista sotilasajoneuvoista Britannian pääministerin David Cameronin kanssa.

Ukrainan armeija kertoo jäljittäneensä venäläisen sotilasajoneuvosaattueen heti, kun se saapui Ukrainan alueelle. Ukrainan armeijan mukaan suurin osa sotilasajoneuvoista on tuhottu tykistötulella.

Armeija myös kertoo sen joukkojen joutuneet Venäjän puolelta ammutun kranaattitulen kohteeksi.

Venäjä on kiistänyt, että sen joukot olisivat tunkeutuneet Ukrainan puolelle. Venäjän puolustusministeriö onkin kiistänyt ukrainalaisten tiedot. Venäjän ulkoministeriön mukaan Ukrainan joukot osallistuivat kiivaaseen tulitaisteluun estääkseen venäläisten toimittaman humanitaarisen avun perille pääsemisen.

YK on ilmoittanut, ettei se ole voinut vahvistaa Ukrainan tietoja.

Lähteet: AFP, Reuters