1. yle.fi
  2. Uutiset

YK asettaa pakotteita Irakin ja Syyrian ääri-islamisteille

Pohjois-Irakissa ääri-islamistinen ISIS-terroristijärjestö on tappanut ainakin 80 jesidivähemmistöön kuuluvaa ihmistä, kertoivat paikalliset kurdiviranomaiset perjantai-iltana.

Ulkomaat
Jesidivähemmistöön kuuluvat ihmiset ylittävät Syyrian ja Irakin välisen rajan Tigris-joella, Fishkhabourissa Pohjois-Irakissa 15. elokuuta 2014.
Jesidivähemmistöön kuuluvat ihmiset ylittivät Syyrian ja Irakin välisen rajan Tigris-joella, Fishkhabourissa Pohjois-Irakissa 15. elokuuta 2014. Ääri-islamistien väkivalta ja vähemmistöihin kohdistuva vaino on ajanut arviolta 1,2 miljoonaa irakilaista kodeistaan.Str / EPA

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi myöhään perjantaina päätöslauselman, joka uhkaa asettaa pakotteita henkilöille, jotka värväävät ja rahoittavat ulkomaisia taistelijoita Irakissa ja Syyriassa.

Lisäksi päätöslauselmassa vaaditaan, että kaikki terroristijärjestö al-Qaidaan yhteydessä olevat ryhmät laskevat aseensa.

Turvallisuusneuvosto hyväksyi päätöslauselman yksimielisesti.

Levottomuudet Pohjois-Irakissa jatkuvat. Paikalliset kurdiviranomaiset kertoivat myöhään perjantai-iltana, että ääri-islamistinen ISIS-terroristijärjestö on tappanut ainakin 80 jesidivähemmistöön kuuluvaa ihmistä.

Taistelijoiden kerrotaan myös vanginneen naisia ja lapsia.

Ääri-islamistien väkivalta ja vähemmistöihin kohdistuva vaino on ajanut arviolta 1,2 miljoonaa irakilaista kodeistaan.

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Lue seuraavaksi