Ruotsin punavihreä oppositio reilussa gallupjohdossa kuukautta ennen vaaleja

Sosialidemokraattien, vasemmiston ja ympäristöpuolueen blokin etumatka porvarillisiin hallituspuolueisiin on tuoreimmassa mielipidemittauksessa yli kymmenen prosenttiyksikköä.

Ulkomaat
Ruotsin sosiaalidemokraattisen puolueen johtaja Stefan Löfven puhumassa Euroopan sosialistipuolueiden kokouksessa.
Ruotsin sosiaalidemokraattisen puolueen johtaja Stefan Löfven puhumassa Euroopan sosialistipuolueiden kokouksessa Roomassa 1. maaliskuuta.Fabio Frustaci / EPA

Ruotsin punavihreiden oppositiopuolueiden kannatus on edelleen huomattavasti korkeampi kuin hallituksen porvaripuolueiden, selviää tuoreimmasta tutkimuslaitos Sifon Svenska Dagbladetille (siirryt toiseen palveluun)tekemästä mielipidemittauksesta.

Perjantaina julkaistun mielipidemittauksen mukaan sosialidemokraattien, vasemmistopuolueen ja ympäristöpuolueen yhteenlaskettu kannatus on 49,3 prosenttia.

Hallitusallianssin kannatus oli yhteensä 38,5 prosenttia. Porvarilliseen allianssiin kuuluvat pääministeripuolue maltillinen kokoomus, kansanpuolue, keskusta ja kristillisdemokraatit. Kristillisten ja keskustan kannatus oli mittauksessa niukasti alle neljän prosentin äänikynnyksen.

Ruotsin valtiopäivävaalit pidetään 14. syyskuuta.