1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nuorison juhlinta lipsahti yli Helsingissä – osaa alaikäisistä makuutettiin useita tunteja

Useat alaikäiset ovat joutuneet vaikeuksiin kovan juhlimisen seurauksena.

Weekend Festival vuonna 2014. Kuva: Yle

Nuoriso on juhlinut erittäin vilkkaasti ensimmäistä koulujen alkamisen jälkeistä viikonloppua Helsingissä. Osalla juhliminen lipsahti humalan puolelle ja vei Saapas-operaation telttaan toipumaan.

Weekend Festivalin yhteydessä Saapas-operaatioon osallistuneen Henna-Mari Kettusaaren mukaan osa nuorista oli niin kovassa humalassa, että heidät piti lähettää sosiaalityöntekijöiden ja poliisin auttamina koteihinsa.

– Meillä on ollut 15 nuorta, jotka ovat olleet makuutuksessa lepäämässä, osa useammankin tunnin, kertoo viikonlopun ajan paikalla päivystävä Saapas-operaation (siirryt toiseen palveluun) erityisnuorisotyönohjaaja Henna-Mari Kettusaari.

Makuutuksessa olleista alaikäisiä oli 12. Nuorin oli vasta 13-vuotias.

Kettusaaren mukaan suurin osa on pystytty hoitamaan paikan päällä. Yhteensä hoidettavia on ollut muutamia kymmeniä, osa humalan takia, osa muiden aineiden takia vaikeuksiin joutuneita.

Kettusaareen arvion mukana ihmisten määrään nähden hoidettavia on ollut normaalin tapahtuman verran.

– Tietysti tänne tulevat ne ääritapaukset, jotka eivät enää pysy tolpillaan. Sitten on osa, joiden kaverit huolehtivat heistä. Kun he hukkaavat kaverinsa, niin järjestysmiehet tuovat heidät meidän hoiviimme.