Niinistö Ukraina-matkastaan: Avoimelle keskusteluyhteydelle ja viestien välittämiselle on tarvetta

Presidentti Sauli Niinistön mukaan eniten Ukrainan kriisin ratkomisessa kiinnitetään nyt huomiota sotimiseen ja taisteluihin, koska niissä kuolee ihmisiä.

Kotimaa
Sauli Niinistö.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti tiedotustilaisuuden Helsinki-Vantaan lentoasemalla heti saavuttuaan Ukrainan Kiovasta ja Venäjän Sotšista.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti tiedotustilaisuuden Helsinki-Vantaan lentoasemalla heti saavuttuaan Ukrainan Kiovasta ja Venäjän Sotšista. Hän keskusteli Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa kolmisen tuntia ja saman verran Ukrainan presidentin Petro Porošenkon kanssa.

Niinistö sanoi matkan osoittaneen, että avoimelle keskusteluyhteydelle ja viestien välittämiselle on tarvetta. Presidentti totesi myös, että hänen on toivottu jatkavan yhteydenpitoa eri tahoihin.

Niinistö kertoi vieneensä viestin Venäjältä Ukrainalle. Hän ei kuitenkaan kertonut tarkemmin viestin sisältöä.

Niinistö sanoi myös, että eniten Ukrainan kriisissä kiinnitetään huomiota sotimiseen ja taisteluihin, koska niissä kuolee ihmisiä. Hän korosti kuitenkin, että nyt ollaan ottamassa vasta alkuaskeleita.

– Sotimisen jatkaminen on suurin riski.

Niinistö torjui pontevasti, ettei hän ole tavoittelemassa itselleen rauhanvälittäjän roolia. Hän toisti kuitenkin, että Suomi on kaikin tavoin sitoutunut auttamaan kriisin ratkaisussa.

Presidentti sanoi, että tiedotustilaisuudesta vapauduttuaan hän soittaa muutaman puhelun sekä EU-maihin että unionin ulkopuolelle.