1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

A-klinikkasäätiö aloittaa yt-neuvottelut

Yt-neuvotteluissa A-klinikkasäätiön tavoitteena on löytää noin 1,7 miljoonan euron säästöt vielä tämän vuoden aikana. Säästöt pyritään löytämään siten, ettei kuntalaisten pääsy palveluihin ja hoidon jatkuvuus oleellisella tavalla vaarannu.

Kotimaan uutiset

Hoito- ja kuntoutuspalveluita tarjoava A-klinikkasäätiö aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. A-klinikkasäätiö joutuu sopeuttamaan toimintaansa, koska kuluvan vuoden aikana sen palveluihin on ohjattu tuntuvasti vähemmän asiakkaita.

– Kaikissa isoissa kaupungeissa on säästöt päällä, kertoo A-klinikkasäätiön toimitusjohtaja Olavi Kaukonen.

– Etenkin kuntouttaviin palveluihin ohjaaminen on vähentynyt, hän sanoo.

Kun kunnilla ei ole varaa kuntouttaviin palveluihin, niitä pyritään Kaukosen mukaan korvaamaan erilaisilla asuttamispalveluilla. Tämä taas voi kasvattaa terveydenhuoltomenoja, Kaukonen toteaa.

Yt-neuvotteluissa A-klinikkasäätiön tavoitteena on löytää noin 1,7 miljoonan euron säästöt vielä tämän vuoden aikana. Summa vastaa neljää prosenttia A-klinikkasäätiön budjetista.

A-klinikkasäätiön palveluksessa on 800 henkilöä. Yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä.

– Olemme vasta aloittamassa yt-neuvottelut. Irtisanomisia pyritään välttämään.

A-klinikkasäätiön hallitus katsoo, että vaikka sopeuttamistoimet ovat mittavia, ne pyritään järjestämään siten, ettei kuntalaisten pääsy palveluihin ja hoidon jatkuvuus oleellisella tavalla vaarannu.

A-klinikkasäätiö tuottaa neuvontaa ja palveluita vuosittain lähes 30 000 asiakkaalle paikallisesti ja valtakunnallisesti.