Kokoomuksen ryhmäjohto pidentäisi työaikaa

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen pidentäisi suomalaisten viikkotyöaikaa kansainvälisen kilpailukyvyn parantamiseksi. Satonen pidentäisi viikkotyöajan 40 tuntiin.

politiikka
Työnteko.
Derrick Frilund / Yle

Kokoomuksen eduskuntaryhmä aloitti kesäkokouksensa Hyvinkäällä uusilla poliittisilla avauksilla.

Avauspuheenvuorossaan ryhmän tuore puheenjohtaja Arto Satonen esitti työajan pidentämistä suomalaisen työn kilpailukyvyn parantamiseksi.

– Palkkoja ei voida alentaa, koska monissa kodeissa ollaan jo nyt tiukilla ja kotimainen ostovoima turvaa palvelualojen työpaikat, pohti Satonen puheessaan.

– Työaikaa sen sijaan voidaan maltillisesti pidentää, esittää kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

37:stä tunnista 40:een

Satosen mukaan Suomessa kokoaikatyötä tekevien palkansaajien todellinen viikkotyöaika on Euroopan unionin lyhin.

Yleinen viikkotyöaika on nykyisin 37,5 tuntia ja esimerkiksi joissakin kuntien työehtosopimuksissa 37 tuntia. Satonen esittää, että pidennys voisi olla 40 viikkotyötuntiin.

– Miten pitkää työviikkoa meillä on nykyään varaa tehdä, kun globaali kilpailu haastaa meidät kovemmin kuin koskaan?, kysyi Satonen.

Stubb: hyvä että keskustellaan

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb ei suoraan asettunut tukemaan puolueensa eduskuntaryhmän ehdotusta, vaikkei myöskään sitä torpannut.

– Erittäin hyvä että keskustellaan kaikista mahdollisuuksista. Olemme hitaasti mutta varmasti menossa kohti vaaleja, ja kokoomus tulee esittämään, miltä maailma näyttäisi, jos kokoomus saisi itse päättää, pääministeri sanoo.