1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Presidentin kanslia ei kerro, minne Niinistö soitti matkansa jälkeen

Presidentti Sauli Niinistö aikoi soittaa lauantaisen tiedotustilaisuutensa jälkeen muutaman puhelun sekä EU-maihin että EU:n ulkopuolelle. Tasavallan presidentin kansliasta ei kommentoida puheluiden vastaanottajia.

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö kertoi keskusteluistaan Venäjän ja Ukrainan presidenttien kanssa tiedotustilaisuudessa Helsinki-Vantaan lentokentällä lauantaina 16. elokuuta 2014. Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Tasavallan presidentin kanslia ei kommentoi sitä, minkä maiden johtajille presidentti Sauli Niinistö on soittanut lauantaisen tiedotustilaisuutensa jälkeen.

Niinistö tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin perjantaina ja Ukrainan presidentin Petro Porošenkon lauantaina.

Lauantaina Niinistö sanoi Helsinki-Vantaan lentoasemalla, että tiedotustilaisuudesta vapauduttuaan hän soittaa muutaman puhelun sekä EU-maihin että Euroopan unionin ulkopuolelle.

– Hän on soittanut puheluita, mutta edelleenkään ei ole syytä sen enempää avata, kenelle puhelut on soitettu, sanoo viestintäpäällikkö Katri Makkonen presidentin kansliasta.

Soittiko Niinistö esimerkiksi presidentti Barack Obamalle Yhdysvaltoihin?

– En missään nimessä kommentoi, kenelle hän on soittanut, koska hän itse jätti sen auki. On myös ymmärrettävää tässä tilanteessa, ettei kaikkia puheluita julkisteta, Makkonen vastaa.

Makkonen sanoo, että Niinistöllä on tiedossaan useita matkoja ja ne julkistetaan yleensä joitakin päiviä ennen matkaa. Siitä, onko tällä tiedossa uusia matkoja, on hänestä turha käydä spekulaatiota.