1. yle.fi
  2. Uutiset

Mieti minne pyöräsi jätät - varkaudet lisääntyvät kaakossa

Kaakkois-Suomen alueelta on varastettu tänä vuonna yli 600 polkupyörää. Eniten varkauksia sattui Lappeenrannassa, missä 225 pyörää katosi tammikuun ja heinäkuun lopun välisenä aikana.

Kotimaan uutiset
Polkupyöriä
Yle

Pyörävarkaudet ovat lisääntyneet Kaakkois-Suomessa. Alueelta on varastettu 658 pyörää tammikuun ja heinäkuun lopun välisenä aikana. Tämä on 83 pyörää enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Eniten pyöriä vietiin Lappeenrannassa, mistä niitä on kuluvan vuoden aikana kadonnut jo 225.

Pyöriä varastetaan eniten kesäaikaan ja viikonpäivistä pahin suma sattui perjantaihin. Peräti 40 prosenttia pyörävarkauksista on Kaakon alueella tehty tänä vuonna perjantain ja lauantain aikana.

Pyöriä on viety etenkin kerrostalojen pihoista. Myös kauppojen ja muiden julkisten rakennusten pihoista pyöriä on varastettu paljon.

Lappeenrannassa pyöriä viedään eniten Skinnarin alueelta ja keskustasta, Kouvolassa varkaudet keskittyvät keskustaan. Kotkassa pahimpia paikkoja ovat Kotkansaari ja Karhula.

Varas on kolmekymppinen mies

Erityisesti Helkaman valmistama Jopo-pyörä on houkutellut varkaita Kaakossa. Todennäköisimmästä tekijätyypistäkin poliisilla on käsitys, vaikka pyörävaras harvoin jääkään kiinni.

Kaakkois-Suomen poliisin mukaan pyörävarkaan karkea profiili on 1980-luvulla syntynyt suomalainen mies.

– Polkupyöriä on helppo anastaa. Lukitus on yleensä pikaisesti murrettavissa ja lukitsemattomiakin kohteita löytyy, kertoo rikoskomisario Ari Järveläinen Kaakkois-Suomen poliisin tiedotteessa.

Poliisin mukaan varastetut pyörät päätyvät yleensä uusille omistajille netin suosittujen osto- ja myyntisivustojen kautta.

Lue seuraavaksi