1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Porin stadionin uusittua pinnoitetta jouduttu korjailemaan

Porin stadionin pinnoite uusittiin kesällä vuoden 2015 Kalevan kisoja varten. Kaupunki ei ole vielä ottanut työtä urakoitsijalta vastaan, koska pinnoitteessa on havaittu puutteita.

urheilu
Porin stadion kesällä
Yle

Vuoden 2015 Kalevan kisojen pitopaikka Porin stadion on saanut kesän aikana uuden pinnoitteen juoksuradoilleen. 80-luvulla rakennettu ja vanhentunut pinnoite piti saada valmiiksi jo sydänkesällä, mutta kaupungin tekninen virasto ei ole vielä ottanut työtä urakoitsijalta vastaan siinä ilmenneiden puutteiden takia.

Urheilupiireissä liikkuu tietoja, joiden mukaan ongelmat olisivat laadultaan vakavia. Porin kaupunki kuitenkin kiistää tiedot ja pitää niitä huhupuheina.

– Työ on edennyt kaiken kaikkiaan hyvin. Yhden kaivon kohdassa oli epätasaisuutta, ja sitä kohtaa on jouduttu korjaamaan. Pinnoitteen uusimisessa ei ole isompaa ongelmaa, tekniksen palvelukeskuksen rakennuspäällikkö Harri Juhola vakuuttaa.

Radat vielä pehmeitä

Porin stadionin pinnoitteen uusiminen maksoi Juholan mukaan 220 000 euroa. Ratojen uusimisen lisäksi stadionilla on paranneltu muun muassa pituushyppy- ja keihäänheittopaikkoja.

Työ on edennyt kaiken kaikkiaan hyvin.

Rakennuspäällikkö Harri Juhola

Stadionista vapaa-aikaviraston puolella vastaava työnjohtaja Seppo Myllykoski sanoo, ettei halua ottaa kantaa teknisen palvelukeskuksen tilaamaan rakennustyöhön. Hän kuitenkin arvioi, että kenttä saadaan käyttöön kisoja varten hyvässä kunnossa.

– Nyt pinnoite on tietysti vielä hieman pehmeä. Kovettuminen vie noin vuoden. Olisi huolestuttavaa, jos pinta olisi nyt kivikova, Myllykoski sanoo.

Urheilijat ovat jo päässeet käyttämään uutta pinnoitetta, vaikka kaupunki ei ole vielä lopullisesti hyväksynyt rakennustyötä.

Lue seuraavaksi