Hyppää sisältöön

Trendianalyytikko: Tyylitajua ei voi ostaa kaupasta

Trendejä ymmärtävä ihminen voi ostaa muodikkaimmat vaatteet kaupasta, mutta vain tyylitajuinen ymmärtää pukea ne oikein, uskoo trendianalyytikko Susanna Björklund. Hänen mukaansa tyyli on trendejä tärkeämpää eikä tyylitajua löydy jokaiselta.

Kuva: Yle / Sami Tammi

Maailmassa on miljoonittain trendejä ja vain osa niistä nousee suuren yleisön tietoisuuteen.

Jotkut seuraavat pukeutumisessaan julkisuuden henkilöiden esimerkkiä, toiset innostuvat rohkeasti jostain tuntemattomammasta erikoisuudesta. Trendianalyytikko Susanna Björklundin mukaan trendejä on ollut aina ja osa niistä on hyvinkin pitkäkestoisia.

Pantterikuosista kiinnostunut löytää sitä aina ja voi sanoa sen olevan suurinta huutoa.

Trendianalyytikko Susanna Björklund

Esimerkiksi pantterikuosista kiinnostunut voi käydä läpi kaikki sesongin suunnittelijat ja löytää joukosta jonkun, joka käyttää pantterikuosia mallistossaan.

– Seuraavana vuonna suuresta suunnittelijajoukosta löytyy varmasti taas joku, joka kyseistä kuosia käyttää. Ja asiakas voi tyytyväisenä todeta, että pantterikuosi on edelleen suurinta huutoa, Björklund toteaa.

Esimerkiksi nyt pinnalla olevat pöllöt eivät ole kiinnittäneet Björklundin huomiota, vaikka toiset kokevat niiden olevan suurinta muotia.

– Jos joku on ottanut pöllön omakseen, niin hän näkee niitä nyt joka puolella.

Omat henkilökohtaiset mieltymykset voivat liittyä Björklundin mukaan muotisuuntauksien huomaamiseen katukuvassa. 

Tyyli on tärkeämpää kuin trendi

Trendianalyytikko Susanna Björklundin mukaan trenditietoisinkaan asiakas ei löydä kaikkea kaupan hyllyiltä.

– Jos jollakin on tyylitajua, on ihan sama mitä hän laittaa ylleen tai miten hän asusteita yhdistelee, niin hän näyttää hyvältä. Tyylitajua joko on tai ei ole. Trendejä voi ostaa kaupasta, mutta tyylitajua ei.

.
.