1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaupungit

Suositut kaupunginosaviikot jatkuvat Turussa

Kulttuuripääkaupungin aloittama ohjelmasarja jatkaa edelleen. Hankkeen tarkoituksena on korostaa kaupunginosien erityispiirteitä.

kaupungit
Turun kaupunginosaviikkojen esitteet aseteltuina pöydälle.
Pasi Mäenpää / Yle

Turun kaupunginosaviikot käynnistyvät tällä viikolla. Tarkoituksena on esitellä kaupunginosia yksi kerrallaan viikon mittaisina ohjelmakokonaisuuksina. Mukana tänä vuonna ovat Halinen ja Koroinen, Ruissalo, Pääskyvuori sekä Pansio ja Perno.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Kaupunginosaviikkojen tukiyhdistys ry. Varsinaisesta toteutuksesta vastaavat alueiden asukkaat, kertoo tapahtuman koordinaattori Miika Neulaniemi.

– Oikeasti kaiken takana ovat kymmenet ja kymmenet järjestöt ja asukkaat, jotka näitä viikkoja järjestävät yhteistyössä koulujen, seurakuntien ja kaupungin työntekijöiden kanssa. Tämä tuo esiin uskomatonta vapaaehtoistyötä, jota Turussa tehdään.

Asukkaiden ideat toteutuvat

Neljättä kertaa järjestettävä tapahtuma sai alkunsa Euroopan kulttuuripääkaupunkivuonna. Positiivinen palaute sai tekijät jatkamaan pääkaupunkivuoden jälkeenkin. Myös tänä vuonna tarjonta on monipuolista, Neulaniemi kertoo.

Viime vuonna oli noin tuhatviisisataa talkoolaista järjestämässä. Se on sellainen lukumäärä josta sopii olla ylpeä.

Miika Neulaniemi

– On muun muassa valokuvanäyttelyä, kävelykierrosta, arkkitehtuurikierrosta ja keskustelutilaisuutta. Jokaiselle on jotakin, sen voin sanoa.

Viikkojen ohjelma kumpuaa alueilta. Asukkaiden ideat toteutuvat yhdistysten, järjestöjen ja muiden paikallisten tahojen avulla.

– Vapaaehtoiset talkoolaiset eivät ole vieläkään kyllästyneet tähän. Viime vuonna oli noin tuhatviisisataa talkoolaista järjestämässä. Se on sellainen lukumäärä, josta sopii olla ylpeä.

Viime vuonna tapahtumat tavoittivat yhteensä noin 20 000 kävijää.

Lue seuraavaksi