Ammattikorkeakoulun opiskelijaterveydenhuolto saamassa tilat Skinnarilan kampusalueelta

Tällä hetkellä koululla tehdään kartoitusta siitä, mihin terveydenhoitajan vastaanotto voitaisiin avata. Saimaan ammattikorkeakoulun rehtorin mukaan sopivat tilat pyritään järjestämään mahdollisimman pian.

ammattikorkeakoulut
Saimaan ammattikorkeakoulu Skinnarilan kampus.
Tommi Parkkinen/Yle

Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat saamassa terveydenhoitajan vastaanottopisteen Skinnarilan kampukselle. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri on tarjonnut ammattikorkeakoululle terveydenhoitajaa, joka olisi tavattavissa koululla päivittäin. Lääkäriä Eksote ei tässä vaiheessa pysty tarjoamaan, sillä Eksote kärsii lääkäripulasta jo valmiiksi.

Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori Anneli Pirttilän mukaan terveydenhoitajan vastaanottopiste järjestetään mahdollisimman pian. Tällä hetkellä koululla tehdään kartoitusta sopivasta tilasta. Vastaanottopisteen lisäksi tarvitaan odotusaula. Vastaanottotilassa täytyy olla vesipiste.

– Jaksan olla luottavainen, että tilat järjestyvät varsin pian. Hihat on kääritty ja ryhdytty toimintaan, sanoo rehtori Anneli Pirttilä.

Pirttilä uskoo, että vesipistevaatimukesn takia sopivaa tilaa ei välttämättä järjesty ilman pientä remonttia.

– Jos löytyy sellainen tila, jossa vesipiste on valmiina, silloin tila järjestyy nopeasti. Toimimme niin nopeasti kuin mahdollista, Pirttilä sanoo.

Opiskelijakunta: "Totta kai pitää olla iloinen, että saadaan edes jotain"

Heinäkuun loppuun asti ammattikorkeakoulun opiskelijat pystyivät käyttämään Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön, eli YTHS:n palveluita. Tuolloin opiskelijoilla oli oikeus samoihin terveyspalveluihin, kuin yliopisto-opiskelijoilla: terveydenhoitoon, lääkäripalveluihin, hammashoitoon ja mielenterveyspalveluihin.

Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta toivoi jo keväällä, että Eksote järjestäisi opiskelijaterveydenhuollon palvelut Skinnarilaan, kun tieto YTHS-kokeilun päättymisestä tuli. Nyt Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri on tarjonnut ammattikorkeakoululle terveydenhoitajan palveluita.

– Totta kai pitää olla iloinen, että saadaan edes jonkinlaisia palveluita Skinnarilaan. Lähtötilanne on kuitenkin paljon huonompi kuin silloin YTHS:n aikaan, sanoo opiskelijakunnan puheenjohtaja Pauliina Paakki.

Ammattikorkeakoulun lukuvuosi on parhaillaan alkamassa. Ennen kuin terveydenhoitajan vastaanottopiste aukeaa Skinnarilassa, täytyy ammattikorkeakouluopiskelijoiden hakeutua terveydenhoitoon terveyskeskuksiin tai Lasten ja nuorten talolle Rakuunamäelle.