Kuinka Venäjä-pakotteet heijastuvat Suomeen ja omaan elämääsi? Kysy asiantuntijoilta

EU:n Venäjälle asettamat pakotteet ja Venäjän vastapakotteet vaikuttavat monin tavoin myös Suomeen ja suomalaisiin. Voit jättää oman kysymyksesi keskusteluun jo nyt. Asiantuntijat vastaavat Ylen nettisivujen suorassa verkkokeskustelussa yleisökysymyksiin ti 19.8. klo 12-13.30.

Kotimaa
Ryhmäpäällikkö Antti Oksa, S-ryhmä, ekonomisti Laura Solanko, Suomen pankki, toimitusjohtaja Mirja Tiri, Suomalais-Venäläinen kauppakamari.
Venäjä-pakotteista keskustelemassa ryhmäpäällikkö Antti Oksa S-ryhmästä, ekonomisti Laura Solanko Suomen Pankista ja toimitusjohtaja Mirja Tiri Suomalais-Venäläisestä kauppakamarista  Kuva: S-ryhmä, Suomen Pankki , Suomalais-Venäläinen kauppakamari.S-ryhmä, Suomen Pankki, Suomalais-Venäläinen kauppakamari

Ukrainan-kriisin laineet loiskuvat jo Suomeen saakka. Ensin EU ja Yhdysvallat asettivat Venäjälle omia pakotteitaan. Aikansa märehdittyään Venäjä vastasi niihin asettamalla laajoja tuontikieltoja muun muassa elintarvikkeille.

Vastapakotteet tulivat voimaan puolitoista viikkoa sitten ja niiden vaikutus on alkanut näkyä jo Suomessakin. Pakotteiden pelätään nakertavan talouskasvua ja esimerkiksi alehintaisia vientijuustoja on alettu hamstraamaan.

Mutta missä kaikessa muussa pakotteet näkyvät ja tulevat näkymään niin yksittäisen kansalaisen näkökulmasta kuin kansakunnankin mittakaavassa? Ylen nettisivujen suorassa verkkokeskustelussa on tänään mahdollisuus saada asiantuntijoilta vastauksia mieltä kaihertaviin kysymyksiin Venäjä-pakotteista.

Vastaajina ovat ekonomisti Laura Solanko Suomen pankista, toimitusjohtaja Mirja Tiri Suomalais-Venäläisestä kauppakamarista ja ryhmäpäällikkö Antti Oksa S-ryhmästä.

KIITOS KYSYMYKSISTÄ! Livekeskustelu jatkuu tänään tiistaina kello 12-13.30 täällä, jonne voi jättää kysymyksiä klo 13.30 asti.

Keskustelun toimittavat Pekka Pantsu ja Terhi Upola.

Twitterissä aiheesta keskustellaan aihetunnisteella #pakotteet (siirryt toiseen palveluun)