1. yle.fi
  2. Uutiset

Fantasiakirjailija George R.R. Martin vierailee Ahvenanmaalla kesällä 2015

Game of Thrones -kirjailija vierailee pohjoismaalaisessa scifi- ja fantasiatapahtuma Archipelaconissa, joka järjestetään kesäkuussa 2015 Maarianhaminan kulttuurikeskus Alandicassa.

kulttuuri
George R.R. Martin.
George R.R. Martin.Sandro Campardo / EPA

Amerikkalainen fantasiakirjailija George R.R. Martin vierailee Suomessa ensi kesänä. Martin on yksi kesäkuussa 2015 Maarianhaminan Alandica-keskuksessa järjestettävän pohjoismaisen scifi- ja fantasiatapahtuma Archipelaconin (siirryt toiseen palveluun) kunniavieraista.

– Archipelacon on yhteispohjoismainen tapahtuma. Järjestäjät tulevat pääosin Suomesta ja Ruotsista, joten Ahvenanmaa on tapahtumapaikaksi sopivasti puolivälissä. Toivomme, että suomalainen saaristo yhdessä kovatasoisten kirjailijakunniavieraiden kanssa houkuttelee paikalle vierailijoita myös muualta Euroopasta, kertovat tapahtuman pääjärjestäjät Sari Polvinen Suomesta ja Johan Anglemark Ruotsista tapahtuman tiedotteessa.

Fantasiakirjallisuuden lukijoiden keskuudessa jo 90-luvulta asti tunnettu ja arvostettu Martin nousi valtavirran julkisuuteen amerikkalaisen televisiokanava HBO:n hittisarja Game of Thronesin myötä. Kuvitteellisen Westerosin maan valtataisteluja seuraava televisiosarja perustuu Martinin Tulen ja jään laulu -kirjoihin. Suomessa sarjaa esittää Yle ja Martinin kirjoja julkaisee Kirjava.

Martinin lisäksi tapahtuman päävieraita ovat Finlandia-palkittu Johanna Sinisalo ja ruotsalainen novellikirjailija Karin Tidbeck.

Lue seuraavaksi