Mammuttiperhe kuljetettiin Sipoosta Helsinkiin

Mammuttirekonstruktiot päätyvät vetonaulaksi Luonnontieteellisen keskusmuseon uuteen ilmastonmuutosta käsittelevään näyttelyyn.

luonto
Luonnontieteellisen museon mammutit
Mammuttirekonstruktioita kuljetetaan Helsingin Luonnontieteelliseen keskusmuseoon. Katso tästä video lähtövalmisteluista.

Helsingin Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus valmistelee uutta pysyvää näyttelyä, jonka aiheena ovat ilmastonmuutoksen vaikutukset luontoon ja ihmiseen. Tiistaina museoon tuotiin näyttelyyn kuuluvia mammtuttirekonstruktioita, joka kuljetettiin Helsinkiin Sipoosta.

Luomuksen yhteistyökumppani Jääkausi-yhdistys on valmistanut aidonkokoiset rekonstruktiot yhteistyössä Helsingin yliopiston asiantuntijoiden kanssa. Yhdistys on valmistanut mallit myös villasarvikuonosta ja jättiläishirvestä.

Mallit oli alun perin tarkoitettu Sipoon Östersundomiin suunnitteilla olleeseen jääkaudesta kertovaan näyttelyyn. Tuolloin meneillään ollut kuntaliitos pysäytti suunnitelmat, ja näyttely jäi toteuttamatta.

Jääkausi-yhdistys halusi kuitenkin saada suuritöiset rekonstruktiot näytteille. Tämän vuoksi käynnistettiin yhteistyöneuvottelut Luomuksen kanssa. Mammuttirekonstruktiot kuljetettiin Sipoosta Helsinkiin maanantain ja tiistain välisen yön aikana.

Näyttely on tarkoitus avata vuoden 2015 lopulla.