Jenkkifutarit huolissaan stadionista - Seinäjoen liikuntatoimi tyynnyttelee

Amerikkalaisen jalkapallon harrastajat ovat huolissaan riittääkö lajille harjoittelu- ja pelivuoroja Seinäjoelle rakennettavalle uudelle palloilustadionille. Jenkkifutareita harmitta myös se, että heitä ei ole otettu mukaan stadionin suunnitteluun. Seinäjoen liikuntatoimi lupaa vuoroja uudelta stadionilta vuoroja jalkapalloilijoille sekä jenkkifutiksen pelaajille.

Kotimaa
Jouppilanvuoren tekonurmikenttä ja katsomo.
Jari Koskinen / Yle

Seinäjoella amerikkalaisen jalkapallon harrastajien keskuudessa on herännyt huoli kaupunkiin rakennettavan uuden palloilustadionin suhteen. Stadion rakennetaan Jouppilanvuorelle nykyisen tekonurmen paikalle, joka on amerikkalaista jalkapalloa harrastavien ahkerassa käytössä.

– Tällä hetkellä on mielen päällä se, että ketkä siellä pelaa ja kuka hallinnoi sen stadionin ja kentän palveluita. Tässä liikkuu mediassa monenlaisia huhua ja minulta on tullut moni kysymään, että missä te sitten pelaatte, kun uusi stadion tulee. Se on luonut minulle pientä epävarmuutta, pohtii Seinäjoen Crocodilesin hallituksessa istuva, pitkän linjan jenkkifutisaktiivi Jari Jalava.

– Viimeisen kolmen neljän vuoden aikana meillä on ollut rajua kasvu junioripuolella. Olisi noloa jos me jouduttaisiin kenttäolosuhteiden takia jarruttamaan sitä puolta, toteaa Jalava.

Rakentaminen alkaa pian

Stadionin rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesäpalloilukauden loputtua syksyllä, mutta mitään varsinaisia neuvotteluja tai suunnittelupalavereita ei ole asiassa käyty esimerkiksi amerikkalaisen jalkapallon harrastajien kanssa. Liikuntatoimenjohtaja Anne Kotila vahvistaa, että neuvotteluja on käyty epävirallisesti vain jalkapalloseura SJK:n kanssa. Virallisempia neuvotteluja on luvassa kunhan suunnitelmat etenevät.

– Kyllä minä ajattelisin, että tässä suunnitteluvaiheessa olisi kuunneltu enemmän niitä, jotka kenttää käyttää. Nyt saa vaan lukea mediasta, että tällainen ja tällainen tulee. Me olemme yli 20 vuotta pelanneet Jouppiskalla, niin jotain tietoa ja kokemuksia meilläkin on siitä, kertoo Jari Jalava.

Vanha tekonurmi uuteen paikkaan

Liikuntatoimenjohtaja Anne Kotila tyynnyttelee jenkkifutareiden huolta. Nykyinen tekonurmi on tarkoitus siirtää toiselle kentälle. Uusi sijoituspaikka on kuitenkin vielä auki. Kotila vahvistaa myös sen, että uudesta palloilustadionista on tarkoitus tulla niin jalkapallon kuin jenkkifutiksen areena. Kentän tulee näillä näkymin omistamaan kaupunki ja se jakaa myös urheiluvuorot kentälle. Stadionin päärakennus on suunnitelmien mukaan menossa rakennuksen rahoittavan SJK:n omistukseen.

Parhaillaan Seinäjoen kaupunki on lähettämässä kentän pintaa koskevat tarjouspyynnöt. Mietinnän alla on Kotilan mukaan kuitenkin vielä se, tarvitaanko kenttäpinnalle lämmitystä.