Tiimari tekee paluuta – "en olisi tavaramerkkiä muuten hankkinut"

Tiimari jätti konkurssihakemuksen viime vuoden syksyllä. Tavaramerkin ostanut on avaamassa uutta Tiimaria. Laajentumissuunnitelmiakin on.

talous
Jono Joensuun Tiimarissa.
Heikki Haapalainen / Yle

Viime vuonna konkurssiin mennyt Tiimari on tekemässä paluuta. Tiimarin tavaramerkin ostanut liikemies Petri Rantanen kertoo, että tavoitteena on saada avattua myymälä Kouvolaan.

– En olisi tavaramerkkiä muuten hankkinut. Laajentumissuunnitelmiakin on, mutta ei niin suuria kuin entisellä Tiimarilla – että olisi kolme liikettä joka kaupungissa.

Askartelu- ja sisustustarvikkeita myynyt pörssiyhtiö Tiimari jätti konkurssihakemuksen viime vuoden syksyllä. Yhtiö oli jo pitkään etsinyt rahoitusta toiminnan jatkamisen turvaamiseksi. Kun rahoitusta ei löytynyt, viimeiseksi vaihtoehdoksi jäi konkurssi.

Konkurssiin mennessään Tiimarilla oli Suomessa lähes 180 myymälää ja yhteensä noin 650 työntekijää.

Uuden Tiimarin tavaravalikoimasta Rantanen kertoo toistaiseksi niukasti.

– Vähän muutetaan tavaravalikoimaa. Katsotaan, mitä maailmalta on saatavilla.

Konkurssiin menneestä Tiimarista kaupaksi meni ainoastaan tavaramerkki, jonka hinta oli Tiimarin konkurssipesän hoitajan Pekka Jaatisen mukaan "joitakin kymmeniä tuhansia euroja".

Tiimarin perusti kauppaneuvos Kari Sulkanen vuonna 1975. Ensimmäiset myymälät avattiin Lahteen. Sulkanen myi Tiimarin Rautakirjalle 1990-luvun alussa.

Konkurssin aikoihin Sulkanen sanoi julkisuudessa, että on valmis auttamaan, jos Tiimarin joku ostaa ja kaipaa neuvoja.

– Olen ollut häneen yhteydessä. Vaikka se mikä on toiminut 30 vuotta sitten, ei välttämättä toimi nyt, Rantanen toteaa.